VVW Den Bleek start Kajakverhuur op de Dender

Geraardsbergen. Wie de voorbije weken langs het jaagpad in Geraardsbergen voorbij kwam, kon er niet naast kijken: de kleurrijke kajaks aan de steiger van VVW Den Bleek. Ze lagen er een beetje werkloos bij maar vanaf nu kunnen deze volop gehuurd worden voor een tochtje op de Dender.

‘Het is een initiatief wat al een tijdje in de schuif lag, maar onder meer door Corona moesten we het telkens uitstellen. Dit jaar sprongen de lichten op groen en werd alles opgestart. De boten zijn er nu, we hebben mensen voor de uitbating en de zonnige dagen zijn besteld. Klaar om er stevig in te vliegen. Of in te varen …’, vertelt een trotse voorzitter Jeroen Durez. ‘Waterrecreatie zit duidelijk in de lift, en uit vele contacten met mensen van binnen en buiten onze club konden we opmaken dat de vraag hiernaar groot is. Onze unieke ligging met eigen steiger aan de Dender maakt dit de ideale locatie voor dit initiatief.’ Vult ondervoorzitter Dina D’Haeseleer aan.

Deze locatie sluit ook aan op een stukje Geraardsbergse geschiedenis. Ooit had roeiclub Triton hier zijn thuishaven; een club gesticht tijdens WOII die onder meer uitstapjes deed naar Idegem waar afgesloten werd in één van de talrijke cafétjes daar. Een sportieve uitlaatklep tijdens en na de ontberingen van de oorlog. Via oude prenten wordt de link met het verleden in de schijnwerper gezet. Boten huren kan in de maanden mei, juni en september in het weekend en op feestdagen – of na afspraak. In de maanden juli en augustus iedere dag. Kostprijs : 12€ per persoon per dagdeel (3u). ook is er een gemotoriseerd sloepje: ‘Den Dikken’ voor maximum 4 personen. Dit bootje huurt U voor 25€ per uur (ongeacht het aantal personen).

Alle info op www.kajakgeraardsbergen.be