Wielerspektakel op Kermis Windeke

Volg de wedstrijden voor nieuwelingen en dames elite

Noteer alvast woensdag 6 juli 2022. Decennialang organiseert men in Scheldewindeke tijdens de kermis een wielerwedstrijd. Geen kermis zonder koers. Op de affiche 2022 staan wielerwedstrijden voor nieuwelingen én dames elite op het programma. Op woensdag 6 juli om 15 u (nieuwelingen) en om 17 u 30  (dames elite) krijg je telkens een heus wielerspektakel voorgeschoteld.
Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsch duels, een uitgelezen parcours, geurende hamburgers, veel pintjes, een uitpuilend dorp, en om de haverklap een klad passerende wielrenners en –rensters: de ingrediënten van de wielerwedstrijden in Windeke. De organisatoren zijn nog altijd enthousiast, gedreven, bezield en geestdriftig. Zeg maar bevlogen. Het comité blijft zijn koersen organiseren met hart en ziel.  Het leidt tot een mooie organisatie. Men verwacht veel toeschouwers in Windeke. Ze maken zich weer op om met een groot hart de strijd bij de nieuwelingen en dames elite te volgen op een mooi uitgestippeld parcours in Scheldewindeke. De organisatoren hopen op een spannende wedstrijd én uiteraard veel volk. Veel wielerliefhebbers vinden deze koersen op de sluitingsdag van Kermis Windeke een ideaal tijdstip. Een uitgelezen deelnemersveld en het selectief parcours staan letterlijk en figuurlijk garant voor een hoogdag voor de wielerliefhebbers. De Grote Prijs De Corte start om 15 u. De Grote Prijs Slagerij Günter en Wendy voor dames elite start om 17 u 30. De organisatoren weten zich geruggensteund door gedreven medewerkers. Dank gaat uit naar de sponsors, de lokale politie, de seingevers, het gemeentebestuur, de hulpdiensten, de Windeekse Groenbuiken en de vele medewerkers en uiteraard ook voor de nieuwelingen en de dames elite die op woensdag 6 juli 2022 naar Scheldewindeke komen afgezakt.  (mvdv, foto’s ddl)