Senne Galle maakt de koers en Australiër Blannin wint wedstrijd voor junioren in Brakel

Koers op kermiswoensdag

In samenwerking met Onder Ons Parike en de Brakelse sportraad werd woensdag de kermiskoers voor junioren gereden met 54 deelnemers. Het was Herzelenaar Senne Galle die in de eerste van tien ronden reeds het hazenpad verkoos en zo ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwde tot max.1,10 minuut. In de zesde van tien te rijden ronden kwam er terug een hergroepering.  Uiteraard was de bergprijs voor Senne Galle ( Kunnenberg- Valkenstraat).

Vervolgens reden Jasper Vermout en Dylan Depetter eventjes voorop . Op het laatste ging de Australiër Noah Blannin en Rob Willekens  aan de haal. Blannin haalde het licht afgescheiden van Willekens. Derde werd Basiel Baert voor Tars Poelvoorde.  Vijfde werd Maurits Van Petegem. Beste Brakelaar ( 1 deelnemer uit Brakel) was Jerko De Laeter – 20ste in de uitslag.

Reactie van Senne Galle:” Eerder deze week werd ik zwaar getroffen door materiaalpech in een Waalse koers. Ik koos er dan ook voor om eens goed los te rijden. Toen ik voorop kwam zag ik dat er werd getalmd in her peloton zodat ik maar door reed.  Er waren blijkbaar geen kandidaat  medevluchters. Alleszins een goede training en uiteraard tevreden over mijn prestatie.”

Reactie van winnaar Noah Blannin: ” Mijn moeder is Belgische (Vlaamse) en mijn vader Australiër. Het was de eerste maal in vier jaar dat we hier op bezoek kwamen bij onze familie in Erpe. Door COVID was een eerder bezoek niet mogelijk.

Ik ben zeer tevreden met mijn eerste overwinning van het seizoen.”