Balegemse Bierfeesten zijn helemaal terug

Veel bier, muziek, animatie, food, zomerterras en sfeer

Als dat geen goed nieuws is. De Balegemse Bierfeesten zijn helemaal terug. Na het succes van de vorige edities van de Balegemse Bierfeesten in 2013 en 2018, blazen de Oud-Leiding  én de Jongenschiro Balegem de Balegemse Bierfeesten nieuw leven in. Dat het op zaterdag 30 juli 2022 een groot feest wordt in zeker. Er is een fantastisch programma uitgewerkt. De drang om naar de derde editie van de Bierfeesten te komen zal groot zijn. Het is de ambitie van Chiro Balegem uit te pakken met sfeervolle en gezellige Bierfeesten. Daags voor de Bierfeesten wordt op vrijdag 29 juli een quiz georganiseerd. Snel wezen. Inschrijven kan via quiz@balegemsebierfeesten.be met vermelding van de vier teamleden en team-naam. Deelnemen kost 20 euro (ploeg van vier). De quiz start om 20 u. (deuren 19 u).

Balegemse Bierfeesten dat moet je echt eens meemaken. Place to be, de feesttent op het terrein van de Meisjeschiro Balegem, Poststraat 8 a. Bands brengen je er in de opperbeste stemming. Aan de toog in de feesttent zijn eveneens de bieren te verkrijgen die in de proefstanden aangeboden worden. Buiten de tent kunnen tussen 16 u en 20 u de diverse bieren in proefstanden (kleinere tentjes) geproefd worden, terwijl je eveneens kan genieten van stemmige folkmuziek en optreden van de lokale hero’s Izemo. Chiro koos voor een mooi evenwicht van bieren.Voor elk wat wils. Te proeven: blond, donker, amber, fruit,…wat wil een mens nog meer. Gekende en minder gekende bieren komen aan bod. De sterretjes krijg je er gratis bij. Met een zomerterras, foodtruck, springkasteel, kinderanimatie, sfeervolle inkleding, gezellig samenzijn, muziek, degusteren van bieren, valt er enorm veel te beleven op de Balegemse Bierfeesten. Ook word het nieuwe eigen biertje: Truweelke gelanceerd. En uiteraard verwacht men op de Bierfeesten ook veel volk uit de regio. Na de coronadroefenis popelen velen weer om massaal buiten te komen. Zeker nu het zomert, als er (speciale) pintjes kunnen genuttigd worden met gezonde food en er staat een band te spelen, dan mag je toch spreken van een volksfeest. Je mag op de Balegemse Bierfeesten komen brullen, zingen, dansen en zo veel meer. Zoals Margriet Hermans kweelt in haar zomerhit ‘Lekker blijven hangen’.

Izemo
Muziekliefhebbers komen vanaf 16 u tot 20 u aan hun trekken met akoestische folkmuziek en nostalgie met Oudleidingsband Izemo. Izemo was van 1997 tot 2000 een typische Balegemse (hard)rockband. Je kan ze op de Balegemse Bierfeesten nog eens van dichtbij terugzien: Bram De Mulder (zang), Jo De Visscher (tweede stem), Pieter De Visscher & Wim Duysburgh (gitaar), Koenraad Heyerick (bas) en Jo De Visscher (drum). Bekende Balegemse koppen. Niet te missen eigenlijk. Later op de avond: rockabily & surf met de Backseat Boppers (20 u),  covers van weleer & ambiance met Cincloon (22 u 30). Een pluim voor Brecht, Florian Jef, Jelle, Karel, Pieter, Stijn en Thijs (het organisatieteam) dat top-dj Valeer, eigen Balegems talent, vanaf middernacht de kans krijgt om met een stomende afterparty de Bierfeesten af te sluiten. Laat je maar eens goed gaan, maar respecteer altijd de ander(en). Meer weten? Neem een kijk, ga naar https://balegemsebierfeesten.be. (mvdv, foto’s ddl)