Door werken N42 sluit Colruyt Overboelare de deuren voor minstens 9 dagen

Overboelare. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 8 augustus met asfaltwerken op de Groteweg (N42) in Geraardsbergen. De Groteweg (N42) wordt volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Aveve en het kruispunt met de Donkerstraat. De Colruyt zal niet bereikbaar zijn en sluit vanaf maandag 8 augustus tot minstens dinsdag 16 augustus de deuren. ‘Voor de heropening van de winkel zal veel afhangen hoe de werken vorderen’, laat een woordvoerster van De Colruyt weten.

Overboelare. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 8 augustus met asfaltwerken op de Groteweg (N42) in Geraardsbergen. Het wegdek wordt er volledig vernieuwd voor meer veiligheid en een beter wegcomfort. De Groteweg (N42) wordt volledig afgesloten voor alle verkeer tussen de Aveve en het kruispunt met de Donkerstraat.

Daar de Colruyt niet bereikbaar zal zijn, sluit de winkel zijn deuren vanaf maandag 8 augustus tot minstens dinsdag 16 augustus. ‘Veel zal afhangen hoe de wegenwerken vorderen’, laat een woordvoerster van De Colruyt weten. ‘Indien de werken tegen de vooropgestelde datum klaar zijn, gaat de winkel op woensdag 17 augustus terug open. Maar als de werken door onvoorziene omstandigheden langer duren wordt de heropening van de winkel uitgesteld.’

Voor wie De Colruyt intussen wil blijven bezoeken, kan in de vesting in Ninove terecht.

Gevolgen voor het verkeer:
Het gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen om via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, de Watermolenstraat en de Oudenaardestraat (N493).

Het zwaar vervoer (+7,5 ton) wordt omgeleid via Ronse en Brakel.

Fietsers worden omgeleid via de Donkerstraat, de Pastorijstraat, Kanakkendries, Zarlardingestraat en Hogeweg. Voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Julien Borremans

X