Vliegtuigen luchtdefilé passeren boven Gijzenzele

Na twee vermaledijde coronajaren kon de nationale feestdag op 21 juli 2022 eindelijk met een uitgebreid programma gevierd worden, zoals het echt hoort. Het luchtdefilé is en blijft één van de spectaculairste onderdelen van de nationale feestdag.
Vliegtuigen op weg naar de hoofdstad passeerden donderdagnamiddag ‘boven – Gijzel –boven’. De in formatie vliegende toestellen waren goed zichtbaar. Onze Nuus – fotograaf Danny De Lobelle brengt ze in beeld. Overvliegende vliegtuigen, je staat er met open mond naar te staren. De vliegtuigen vertrokken vanop diverse legerbasissen. Gijzenzele lag op de vliegroute en kreeg hiermee al een voorsmaakje van het luchtdefilé. Op het getimede moment vlogen ze over Brussel. Een indrukwekkend spektakel. Voor de kenners. Volgende toestellen namen deel aan het luchtdefilé: F-16, Xingu, opleidingsvliegtuigen SF260 (trainingstoestellen), NH –90 – NFH, A400M,
Falcon7X, transporttoestellen, TTH Marchetti, A109, MRTT.
De nationale feestdag 2022 werd uitgebreid gevierd. Tussen het Warandepark en het Poelaertplein had een groot volksfeest plaats. Veel volk voor de gratis activiteiten het de concerten. Een dag waarop onze nationale geschiedenis wordt herdacht. De ruime belangstelling voor het feestprogramma én het defilé toonde dat de koninklijke familie nog veel aanhangers heeft en dat vaderlandsliefde nog echt bestaat. (mvdv, foto’s ddl)
Ook deze helicopter nam deel aan de vliegdefilé te Brussel NH90-helikopters deze vervoegde de groep ter hoogte van Groot-Bijgaarden
X