Wieken windturbine zullen einde van de week draaien

Schendelbeke. De windturbine die ten zuiden van het bedrijventerrein aan de N42 aan de Jonkersstraat zal deze week voor het eerst draaien. De werken aan de windturbine duurden net iets langer dan verwacht.

Ten zuiden van het bedrijventerrein Schendelbeke aan de N42 aan de Jonkersstraat komt een windturbine met een hoogte van 200 m. Eens de turbine op volle toeren draait, zal ze 3561 gezinnen van groene stroom kunnen voorzien.

De windturbine zal deze week voor het eerst draaien. De werken aan de windturbine duurden net iets langer dan verwacht. Op vraag van N-VA-raadslid Ilse Roggeman wanneer de windturbine in actie komt, antwoordde een medewerker van Storm: ‘Hoewel de opbouw van turbines altijd heel snel gaat (paar dagen), is er nadien nog heel wat werk om de turbines binnenin af te werken: alle bekabeling, onderdelen en systemen moeten worden geplaatst, getest en gekeurd vooraleer we kunnen opstarten. In dit geval hadden we nog wat extra vertraging doordat een specifieke sensor bij levering op de werf niet naar behoren bleek te werken, en de levering van een nieuw stuk even op zich liet wachten. Dit onderdeel is nu geplaatst, en deze week verwachten we voor het eerst te kunnen draaien.’

Julien Borremans

X