Politieagenten forceren toegang tot woning voor medische hulpverleners

Schendelbeke. Toen de hulpdiensten voor een gesloten deur stonden, forceerde de politie van Geraardsbergen/Lierde zich zondagnamiddag 28 augustus 2022 omstreeks 14.30 uur een weg in een woning via de achterdeur.

Zondagnamiddag 28 augustus werd de 112 opgeroepen om in een woning in de Moenebroekstraat te Schendelbeke bijstand te verlenen. Toen de ambulance ter plaatse was, stonden de hulpverleners voor een gesloten deur. De politie van Geraardsbergen/Lierde werd erbij gehaald. Maar ook voor de politie bleef de deur dicht. Uiteindelijk forceerde de agenten zich een weg via de achterdeur van de woning. Een welwillende buur verleende toegang. Even later konden de hulpdiensten hun werk doen. Een mobiele urgentiegroep werd erbij gehaald. De patiënt werd naar een ziekenhuis overgebracht.

Julien Borremans