Munte, expo Kurt Stockman “WIJ” EXPO en expo “Hard labeur”

in de Pastorie te Munte WIJ , en in de Sint-Bonifatiuskerk

Op vrijdag 16 september gaat de expo ‘WIJ’ van start in de Pastorie te Munte.

‘WIJ’ is een foto- en videotentoonstelling van Kurt Stockman gepresenteerd door vzw uitMUNTend. Op de tentoonstelling is onder meer het resultaat van een RISO workshop te zien rond de thema’s van het werk van Stockman met de bewoners van de Christoforusgemeenschap.

De tentoonstelling loopt tot 16 oktober en is elke vrijdag van 13.30 – 17.30, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.30 te bezichtigen. Of op afspraak via vzwuitmuntend@gmail.com. Info www.kurtstockman.com en Instagram @kurt_stockman.

Kurt Stockman woont en werkt momenteel in Gent (België) en Dieulefit (Frankrijk). Hij gaat in zijn werk op zoek naar de dynamiek van het hedendaagse landschap. “In een tijd van door de mens veroorzaakte klimaatverandering wordt elk waarneembaar landschap deels gevormd door menselijke activiteit. Wij mensen zijn het landschap geworden. Het landschap fotograferen is de mens portretteren”, zegt hij. Kurt Stockman onderzoekt de dynamiek van het hedendaagse landschap. In een tijd van door de mens veroorzaakte klimaatverandering wordt elk waarneembaar landschap deels gevormd door menselijke activiteit. Wij mensen zijn het landschap geworden. Het landschap fotograferen is de mens portretteren. In zijn werk probeert hij verbanden te leggen tussen de materialiteit/realiteit van het landschap en het beeld dat wij ervan hebben in ons hoofd, in onze kunst en andere discours. Het werk richt zich op concrete vragen die onze relatie met onze planeet, en andere levensvormen daarop, bepalen. Door te verwijzen naar romantiek, naturalisme en symboliek, gebruikt hij een visueel vocabulaire dat veel verschillende sociale, politieke en ecologische kwesties behandelt. Het omvat zowel tijd als ruimte, en creëert een fictief en ervaringsgericht universum dat zich gaandeweg ontwikkelt. Hij werkt in series die zich procesmatig na elkaar ontwikkelen om dan organisch door en naast elkaar te blijven bestaan. In Munte toont hij, naast een nieuw video-werk, foto’s en risografiën uit Looking for Caspar, On the Origin of Nature, Blue Romanticism, On the Nature of Landscapes, Greetings, The Race en nieuw zwart-wit werk. Ook wordt het resultaat getoond van een Riso workshop rond de thema’s van het werk van Stockman met bewoners van de Christoforusgemeenschap van Munte.

‘Hard Labeur’

Een tweede expo loop in de  Sint-Bonifatiuskerk met als titel “Hard labeur” van 18 september tot 2 oktober van 10 u tot 17.30 .

‘Hard Labeur : Lange dagen in Munte’ is een expo over het landbouwleven in Munte, georganiseerd door de Muntenaar ism vzw UitMUNTEnd.