Tijdens het Bombelbas festival in Zottegem afgelopen zomer © Rode Kruis Zottegem

Rode Kruis organiseert cursus Eerste Hulp – Helper

Deelname is gratis

Een lovenswaardig initiatief van Rode Kruis Oosterzele, dat vanaf 3 oktober 2022 een cursus Eerste Hulp Redder organiseert. In 12 lessen worden de basisprincipes van eerste hulp, reanimeren en defibrilleren, bloedingen stelpen, huid- en brandwonden verzorgen en veel meer aangeleerd en ingeoefend. We willen het belang van Eerste Hulp eens in de kijker zetten.

 De lessen starten op 3 oktober 2022 en worden gegeven op maandag- en woensdagavond van 19 u 30 tot 21 u 45 (niet tijdens de schoolvakanties). Het examen wordt georganiseerd op 23 november 2022. Alle lessen gaan door in de Chalet bij de Sporthal, Sportstraat 5, Scheldewindeke. Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven. En leuk meegenomen, de deelname is gratis. Het handboek Help! Eerste hulp voor iedereen! wordt tijdens de cursus te koop aangeboden.

Je kan mensen in nood helpen

Wil je mensen in nood helpen? Na de cursus ga je weten wat in veel gevallen gedaan moet worden. Door hulp te bieden kan je levens redden. Dankzij de cursussen doe je de nodige kennis op. Is er iets mooier dan een medemens in nood helpen?  Inschrijven: https://act.rodekruis.be/EducationActivity/OverviewEducaHYPERLINK “https://act.rodekruis.be/EducationActivity/OverviewEducationActivity.aspx?eaid=421608″tHYPERLINK “https://act.rodekruis.be/EducationActivity/OverviewEducationActivity.aspx?eaid=421608″ionActivity.aspx?eaid=421608 Interesse? Meer info over de Rode Kruiswerking in afdeling Oosterzele kan je vinden op www.rodekuis.be/afdeling/oosterzele. Een overzicht van de cursussen:

3 oktober: kennismaking; de vier stappen in eerste hulp

5 oktober: flauwte; bloedingen

10 oktober: reanimeren

12 oktober: reanimeren (vervolg); verdrinking; huidwonden

17 oktober: huidwonden (vervolg) en brandwonden

19 oktober: beroerte en hartaanval; verslikking

24 oktober: elektriciteitsongevallen; letsels ledematen

26 oktober: reanimatie baby en kind; hyperventilatie en kortademigheid

7 november: schokken en stuipen; vreemd voorwerp in oog; hoofdletsel en wervelletsel

14 november: diabetes; hitte/koude; steken, beten en anafylactische shock

16 november: vergiftigingen; eerstehulpmaterialen en Rode Kruis

21 november: voorbereiding voor evaluatie

23 november: evaluatie.

In de opleiding leer je juist en efficiënt reageren. Goed opgeleide lesgevers maken de cursus boeiend én leerrijk. Eerste Hulp kan echt het verschil maken. (mvdv, foto’s ddl).

X