Nieuw partijbestuur voor Open Vld Zwalm

Matthijs Verschraegen is de nieuwe voorzitter

Open Vld Zwalm organiseerde normaliter op zaterdag 24 september aanstaande interne bestuursverkiezingen. Alle leden van de afdeling konden zich kandidaat stellen als voorzitter, bestuurslid of afgevaardigde in het regiobestuur Oudenaarde-Aalst. De kandidaturen die binnenkwamen, vulden alle vacante plaatsen in, zodoende dienen er geen verkiezingen te worden gehouden. Kersvers voorzitter wordt Matthijs Verschraegen, met zijn 27 jaar het jongste gemeenteraadslid in Zwalm en reeds enkele jaren zetelend in het bestuur en het regiobestuur. Verder mocht het bestuur twee nieuwe leden verwelkomen. Werner Baudewijn, gemeenteraadslid, en Teun Dhondt, lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, vullen de liberale bestuursploeg aan.

 

Matthijs Verschraegen: “Mensen die mij kennen, weten dat mijn hart in Zwalm ligt. Maar toch bloedt dat hart. Na een zeer sterke bestuursperiode tussen 2013-2018, gekenmerkt door een langetermijnvisie en een grote en doordachte investeringsronde, belandde Open Vld Zwalm vanaf 2019 in de oppositie. Intussen heerst de stilstand over Zwalm. Opnieuw deel uitmaken van de bestuursmeerderheid begint met het brengen van een doordacht en realistisch inhoudelijk verhaal. Enkel zo kunnen we vervolgens met een sterke lijst naar de kiezer trekken. Hiervoor wil ik mij samen met ons bestuur en onze mandatarissen verder inzetten.”

 

“Concreet wil ik het engagement aangaan om als voorzitter met de partij sterk en eendrachtig op 13 oktober 2024 naar de kiezer te trekken. Een realistisch en daadkrachtig partijprogramma moet Zwalm opnieuw de dynamiek geven die onze mooie gemeente verdient. De afgelopen jaren waren niet altijd makkelijk. Graag wil ik uittredend voorzitter Mario Baert dan ook uitdrukkelijk bedanken voor het vele verrichte werk en voor zijn inzet. Samen met hem en met de andere collega-bestuursleden zullen we de komende twee jaren opnieuw hard werken voor de partij en vooral ten gunste van de Zwalmenaar. Ten slotte wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ook Leen Willems en Erwin De Colfmacker te bedanken voor hun jarenlange inzet binnen de partij”.

“Binnenkort organiseert de partij een denkdag die meteen de inhoudelijke start van onze campagne betekent. Samen met het bestuur zullen de mandatarissen en sympathisanten de eerste stappen naar ons partijprogramma mede bepalen”, vermeldt Mario Baert nog.