N-VA klaagt desastreus financieel wanbeleid van deze coalitie aan.

Filip D’Hose (N-VA)

Geraardsbergen.
‘Sinds N-VA Geraardsbergen in de gemeenteraad gekomen is (pakweg 10 jaar geleden) waarschuwt de partij ervoor dat de diverse gemeentebesturen onder leiding van CD&V, SP.a-Vooruit en Open VLD veel te weinig doen om reserves en buffers aan te leggen’, meent Filip D’Hose, bestuurslid bij de N-VA. ‘Nochtans is dit één van de essentiële principes van goed huisvaderschap: je moet tijdens de voorspoedige tijden een appeltje voor de dorst opzijleggen om moeilijkere tijden te kunnen overleven. De traditionele partijen hebben deze waarschuwingen keer op keer in de wind geslagen.’

 

D’Hose is dan ook heel scherp in zijn kritiek: ‘De alarmkreet van burgemeester De Padt omtrent de erbarmelijke staat van de gemeentelijke financiën, veroorzaakt door energiecrisis en inflatie, is dan ook lachwekkend, ja zelfs wraakroepend. Dit is zonder meer schuldig verzuim! Voor prestigeprojecten en -evenementen tot meerdere eer en glorie van onze burgemeester was de voorbije jaren telkens wel (veel) geld te vinden. Maar om de toekomst van onze toekomstige generaties veilig te stellen was elke inspanning te veel. Meer nog, het is dankzij de Vlaamse Regering van Minister-President Jan Jambon en Minister van Financiën Mathias Diependaele dat Geraardsbergen een financiële levenslijn kreeg toegeworpen en in staat werd gesteld om de pensioenen van de statutaire ambtenaren te betalen.’

 

N-VA Geraardsbergen klaagt dan ook nogmaals het desastreus financieel wanbeleid van deze coalitie aan. Indien de N-VA zou deel uitmaken van de volgende bestuursmeerderheid, dan zal een sanering van de stadsfinanciën één van haar prioritaire beleidspunten worden.