Zottegemse Pralifino-chocolade valt ook derde keer in de smaak bij Gault&Millau

Nergens ter wereld zijn er op zo’n kleine oppervlakte als in België zoveel chocolatiers en nergens ook is de chocoladetraditie zo sterk als in ons land. Dit zal er wel niet vreemd aan zijn dat Gault&Millau onlangs, naast de restaurantgids die dit Franse bedrijf al sinds de jaren ’70 uitgeeft, nu ook al voor de zevende keer een selectie van de beste chocolatiers in België en Luxemburg heeft bekendgemaakt in haar jaarlijkse chocolatiergids. Onder de 123 laureaten wordt ook voor de derde opeenvolgende keer de Zottegemse Pralifino-winkel aan de Stationsstraat 24 vermeld.

In tegenstelling met het puntensysteem en de symbolische koksmutsen voor de restauranthouders, geeft Gault&Millau geen quoteringen bij de beoordeling van de chocolatiers. Wel wordt te werk gegaan zoals voor de restaurantgids: volledig onafhankelijk, zonder commerciële of andere overwegingen. Dit gebeurt via diverse blinde, objectieve degustaties en op basis van kwaliteit, smaakeigenschappen en design van elke chocoladen creatie die geproefd wordt. Twee jaar geleden gebeurde het een eerste keer dat dergelijk anoniem bezoek van Gault&Milliau over de vloer kwam in de Pralifino-winkel in Zottegem. Zaakvoerder Astrid Campens keek eerst verwonderd op wanneer ze dat achteraf vernam maar die verbazing ging al vlug over in grote tevredenheid toen haar ook nog verteld werd dat het voor Pralifino een exclusieve vermelding had opgeleverd in de prestigieuze Gault&Millau-gids ‘The finest chocolatiers in Belgium and Luxembourg’. Idem dito vorig jaar en ook nu weer mag er blijdschap heersen in de Zottegemse Pralifino-winkel want voor een derde keer op rij vielen de divers gevulde chocoladebonbons bij het team van Gault&Millau in de smaak en opnieuw is dit bekroond met een aanbeveling en de erkenning dat de pralines en chocolade van Pralifino hun plaats verdienen tussen de fijnste chocolades van ons land.

42 KEER KLEIN MAAR FIJN!

De meesten van de geselecteerden vervaardigen met bijzonder veel vakmanschap op kleine schaal en ambachtelijk. Zo ook Pralifino dat vanuit een centraal atelier in Beernem een uitgebreid gamma pralines produceert voor negen winkels in West- en Oost-Vlaanderen. De pralines van Pralifino zijn merkelijk kleiner dan een doorsnee-praline en wegen slechts tussen 8 en 10 gram. Wie bij Pralifino een kilo pralines koopt, krijgt dus een ballotin of doos opgevuld met ca. 110 stuks! Klein maar fijn, én ideaal om eens de grote variëteit aan smaakvolle vullingen van de (momenteel) 42 verschillende soorten pralines uit te proberen. Zoals bv. de Monroe die een frisse karamel van limoen combineert met donkere chocolade van Madagaskar-origine, de Banero van melkchocolade met ganache van banaan, de Cabosse Dulché van karamel met een vleugje zeezout in de elegante vorm van de cacaopeulvrucht, en nog zoveel meer verrassende lekkernijen om van te genieten. Er is overigens ook een gratis handleidinkje beschikbaar dat u met woord en beeld wegwijs maakt in wat u degusteert: zowel klassieke smaken als bijzondere creaties met intense en evenwichtige smaken (o.a. ook met kruiden uit de eigen kruidentuin).

NOG IN HET PRALIFINO-ASSORTIMENT

Naast pure chocoladepralines, pralines met melkchocolade en witte pralines omvat het Pralifino-assortiment ook suikervrije pralines, chocolate goodies, een 10-tal soorten heerlijke melocakes, seizoenschocolades zoals herfstfricassée of wintertruffels, speciale paas- en sinterklaaschocolade en nog andere lekkere chocoladeproducten. Volg voor de laatste nieuwigheden de facebookpagina Pralifino Zottegem. Shoppen en bestellingen plaatsen (eventueel met levering waar u dat wenst) kan ook online via www.pralifino-zottegem.be of telefonisch 0474 955 977 en 09 360 45 43. U vindt de aanbeveling van Gault&Millau voor de Zottegemse Pralifino-winkel via deze link https://www.gaultmillau.be/nl/chocolatiers/pralifino-zottegem.

Wees welkom en neem een kijkje in de Zottegemse Pralifino-winkel via deze video