Joke hoopt op mirakel en er worden acties ondernomen

Zware longkanker werd eind juni vastgesteld

Eind juni kreeg Joke Podevijn (36) uit Brakel het verdict dat ze longkanker heeft met uitzaaiingen.  Een eerste opinie gaf haar niet veel hoop meer maar een tweede opinie in het UZ Gent bracht haar in een behandeling die momenteel aanslaat.

Uitwendig is er namelijk weinig te zien aan Joke en alles gaat naar behoren. Ze blijft evenwel niet bij de pakken zitten en gaat talrijke acties ondernemen voor ‘Kom op tegen kanker’.

Er werd een logo gecreëerd met de boodschap Hope ( hand en een vlinder  – Joke houdt van vlinders). Op 19 maart is er het loopgebeuren ( Loop mee tegen kanker).  Er zijn in volgorde de carwash (19november) – verkoop van kerstkaarten – wandeltocht op zondag 18 december in samenwerking met Gezinsbond In de Rand en er is het loopgebeuren op 19 maart 2023.   Joke is lerares aan een school in Ninove.

“Destination HOPE”

Team van 4 lopers zet zich in voor Kom op tegen Kanker tijdens de 100km-run

 

Destination HOPE, een team van 4 lopers zet zich in voor Kom op tegen Kanker door deel te nemen aan de 100km-run. Ze bieden ondersteuning door zoveel mogelijk geld te vergaren. Het ingezamelde bedrag gaat volledig naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft op het welzijn van patiënten.

Loop mee tegen kanker

Op 19 maart 2023 vindt de vijfde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker plaats in Deinze. Ook Brakel is dit jaar van de partij en vaardigt een team van vier lopers af!

Het principe van de 100km-run gaat als volgt: 40 + 30 + 20 + 10 = 100. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af.

De deelnemers dragen zo een steentje bij in de strijd tegen kanker door fondsen te werven om het inschrijvingsgeld bijeen te zamelen. Dit bedraagt 2500 euro per team. De netto-opbrengst van de 100km-run gaat naar broodnodig wetenschappelijk kankeronderzoek.

Destination HOPE

Eind juni kreeg Joke P. (35 jaar) de harde diagnose van ongeneeslijke longkanker te horen. Dankzij een traject binnen UZ Gent kon er toch een behandeling worden opgestart. Zowel Joke en haar partner als haar familie werden geconfronteerd met deze vreselijke ziekte die jaarlijks ook meer dan 40.000 Vlamingen treft.

 

Uit dankbaarheid voor de behandeling die Joke kreeg, zetten haar dierbaren een bijzonder project op poten, namelijk ‘Destination HOPE’. 4 van haar gezinsleden trainen intussen voor de 100km-run die ze op 19 maart zullen lopen. Samen zamelen ze 2500 euro in om het kankeronderzoek te steunen. Zo kunnen ze ook andere mensen hoop geven, net zoals zij ook opnieuw hoop kreeg.

 

Jan Podevijn: “Een sportieve prestatie koppelen aan het goede doel? Dat is echt iets voor mij. Daarom loop ik opnieuw mee met de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Zo toon ik niet alleen dat ik kanker de wereld uit wil helpen, ik geef ook het kankeronderzoek een echte boost. Dankzij dit onderzoek heeft mijn zus extra kansen gekregen.”

 

Om het startgeld voor de 100km-run te in te zamelen, zet het team de komende maanden allerlei acties op touw. Zo staat er 19 november een carwash gepland, worden er kerstkaarten verkocht, organiseren ze 18 december een wandeltocht in Brakel en plannen ze 17 februari een spaghettifestijn. Meer informatie over alle acties is te vinden op de facebookpagina Destination HOPE of via de teampagina op de website van de 100km-run: www.de100kmrun.be/team/destination-hope. Via deze pagina kan je het team ook steunen door een gift te doen.

 

De 100km-run is een uniek loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker: dat is de 100km-run voor Kom op tegen Kanker.

 

Kom op tegen Kanker zet zich op velerlei vlakken in tegen kanker. Zo bieden ze steun aan patiënten en hun naasten, ondersteunen ze helpers, komen ze op voor patiëntenrechten en financieren ze onderzoek en projecten. Daarnaast is ook de informatie omtrent kanker een van hun prioriteiten. Ze informeren, sensibiliseren en voeren druk uit op het beleid, zodat het risico bij de bevolking daalt en kanker vroeger kan worden ontdekt. Al deze doelen kunnen ze bereiken via fondseninzameling.

Meer informatie over de 100km-run voor Kom op tegen Kanker vind je op de100kmrun.be.

Meer info volgt later over het logo van Joke en de verschillende acties.