Servantes Award 2022

Winnaars Servantes Award zijn gekend: professionals van lokale besturen Merelbeke, Dendermonde en Schoten scoren eerste plaats

Eerste resultaten Servantes Barometer: Sterke troeven van lokale besturen meer uitspelen om concurrentie op jobmarkt te counteren.

Servantes Award 2022 Bart Decaluwé (partner) en Dieter De Kerpel (managing partner) van Servantes

Op donderdagavond 27 oktober is voor het eerst de Servantes Award uitgereikt in drie categorieën. De prijzen geven een positieve erkenning aan professionals van lokale besturen. De titel voor beste ‘Nieuwkomer’ gaat naar Nathalie Claus, HR-deskundige in Merelbeke. ‘Ecoteam Ros Beiaard’ uit Dendermonde wint de teamprijs. Dirk Vercammen ontvangt de prijs voor ‘Loopbaan’, dankzij z’n 35-jarige carrière op de dienst Milieu in Schoten. “De professionals van lokale besturen verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden”, zegt Dieter De Kerpel van Servantes. De allereerste resultaten van het onderzoek Servantes Barometer, met informatie over in-, door- en uitstroom van deze medewerkers, werden ook voorgesteld in Aalst.

Met de eerste editie van de Servantes Award wordt een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen die specifiek gericht is op medewerkers van lokale besturen. Via de award en de bijhorende Barometer wil de organisatie bijdragen aan kennis over en de opwaardering van professionals van lokale besturen.

1e plaats ‘Nieuwkomer’ voor HR-experte uit Merelbeke

In de categorie ‘Nieuwkomer’ behaalt Nathalie Claus de eerste plaats. Ze is sinds 2020 actief als HR-medewerker bij de gemeente Merelbeke.

“Het is een eer dat het team in Merelbeke aan mij heeft gedacht. Ik word in m’n projecten gesteund door de organisatie en collega’s, dus dit is ook aan hen te danken”, reageert Nathalie Claus, “Bijna m’n hele carrière speelt zich af bij lokale besturen, nét omdat dienstverlening en betrokkenheid met mensen me sterk aantrekt.”