Koppel krijgt vijf jaar gevangenis voor opzettelijke brandstichting

Geraardsbergen. Het koppel dat op 22 april 2021 opzettelijk hun woning in de Penitentenstraat in brand stak, werd door de correctionele rechtbank te Oudenaarde veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf.

Op 22 april 2021 deed er zich in de Penitentenstraat rond 4.00 uur in de morgen een explosie voor in een woning. Daarna brak er een uitslaande brand uit. Het koppel sprong door het raam en raakte zwaar gewond. De aanpalende woningen liepen zware schade op.

De correctionele rechtbank van Oudenaarde vonniste in deze zaak dat het koppel schuldig is aan ‘opzettelijke brandstichting van een woning bij nacht, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg’. De brand in de woning was het gevolg van een wanhoopsdaad.

Het koppel werd tot vijf jaar gevangenis veroordeeld, met uitstel van probatie. De rechtbank hield evenwel rekening met de toestand van de man die door de brand hersenbeschadiging opliep.

Mensen met levensvragen kunnen terecht op het gratis nummer 1813, of via www.zelfmoord1813.be.

Julien Borremans

Lees ook:

Uitslaande brand ten gevolge van zware explosie. Twee zwaargewonden.