Uitslaande brand ten gevolge van zware explosie. Twee zwaargewonden.

 


Geraardsbergen. Als gevolg van een explosie brak deze morgen om 4 uur in de Penitentenstraat in het centrum van Geraardsbergen een zware brand uit. Brandweerploegen uit Geraardsbergen, Ninove, Aalst en Brakel waren aanwezig om de brand in de woning onder controle te krijgen. De bewoners van het pand zijn zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht en zijn in levensgevaar.

Als gevolg van een explosie brak deze morgen om 4 uur in de Penitentenstraat in het centrum van Geraardsbergen een zware brand uit. De bewoners — een man en een vrouw — wonen in een duplexappartement boven de garages. Wat de oorzaak van de explosie is, is nog niet geweten. Twee ploegen van Fluvius hielden zich klaar om de oorzaak daarvan te achterhalen tot wanneer de kust veilig genoeg was.

Door de hevige rookontwikkeling die de aanpalende woningen binnendrong, werden de buren — ook aan de achterliggende Kaai aan de Dender — ge ëvacueerd, of gevraagd zich tenminste klaar te houden. Brandweerploegen uit Geraardsbergen, Ninove, Aalst en Brakel waren aanwezig om de brand in de woning onder controle te krijgen. Toen de brandweer aankwam, woedde het vuur al heel er hevig. Volgens een ooggetuige was de brand het hevigst in de garage en op de tweede verdieping. In de garage stonden twee wagens, die in de vlammen opgingen.

De twee bewoners konden ternauwernood ontvluchten. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis van Zottegem afgevoerd, terwijl de vrouw naar het ziekenhuis van Geraardsbergen werd overgebracht. De ontploffing was in de hele buurt te horen. De knal was zo hevig dat de ruiten van het huis aan de overkant sneuvelden. Later op de dag werden voor de ramen houten panelen geplaatst. De schade aan het aanpalende huis – dat net verkocht is – valt mee. Het medische rampenplan werd afgekondigd.

De redactie van Nuus leeft mee met de getroffenen van de woningbrand.

Julien Borremans