NSB Zwalm organiseert ‘Oorlogstemmen’ op donderdag 10 november.

Aan de vooravond van 11- november – herdenkingsdag einde WOI  organiseert NSB Zwalm in de kerk van Munkzwalm een avond  ‘Guy Verlinde  met oorlogsstemmen.’
Mario Baert: “Het einde van de Eerste Wereldoorlog betekent al meer dan een eeuw verwerken en lessen trekken, wonden likken en littekens koesteren. Een conflict als oneindige inspiratiebron voor oorlogsliederen en protestsongs, als voedingsbodem voor elk klein of groot verhaal. Aan de hand van anekdotes, oorlogsliederen en gedichten als ‘In Flanders Fields’ maakt Guy Verlinde niet enkel de harde realiteit van oorlog tastbaar, maar legt ook telkens de link naar de uitdagingen en bedreigingen waar we vandaag als samenleving mee kampen. Daarnaast ervaart het publiek de impact van belangrijke historische tegenstemmen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. En tonen zijn Nederlandstalige protestliederen de kracht van muziek en poëzie als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten. Deze voorstelling is meer dan enkel het einde van WOI herdenken, maar confronteert het publiek ook met hedendaagse maatschappelijke uitdagingen rond oorlog & vrede, fake news, vluchtelingencrisis, klimaatuitdagingen,…”
Inkom: 10 euro met gratis consumptie Deuren open: 19u00 Aanvang: 20u00