Nieuw leven voor de oude gemeenteschool van Nederzwalm

 

De oude gemeenteschool van Nederzwalm wordt omgevormd tot 3 ééngezinswoningen en een kantoorgebouw en daar is schepen van erfgoed Peter Van Den Haute (N-VA) heel blij mee: “De plannen van het architectenbureau zien er in elk geval prachtig uit. Het is een mooi voorbeeld van hoe je erfgoed perfect een nieuwe invulling kan geven aangepast aan alle eigentijdse noden, de perfecte mix m.a.w. De hele site wordt duurzaam gerenoveerd waardoor de ecologische voetafdruk miniem is.

De reconversie is het laatste hoofdstuk in het bewogen verhaal van dit schooltje dat zo bepalend is voor het dorpsgezicht van Nederzwalm. Het vorige bestuur wou het immers slopen en vervangen door een parking. Vanuit N-VA Zwalm hebben wij ons daar altijd heel hard tegen verzet en dankzij Louis Ide en toenmalig minister-president Geert Bourgeois werd het gebouwtje op de valreep geklasseerd. Na de wissel van de macht gingen we als bestuur op zoek naar een nieuwe eigenaar die ons erfgoed een mooie en zinvolle toekomst kon geven en dat is dus gelukt. “