Bommelding Mariagaard Wetteren/Abeelstraat Zottegem

Maandag was het alle hens aan dek na een bommelding voor de school Mariagaard in Wetteren en een woning in de Bijloke-wijk in Zottegem.

De politie werd maandagochtend verwittigd van een bommelding. Door middel van een elektronisch bericht, gericht aan de school ‘Mariagaard’ in Wetteren. Er werden in dit bericht eveneens bedreigingen geuit aan een leerkracht van de school die in de Abeelstraat in Zottegem woont. De school werd volledig ontruimd. Een sweeping van de school met behulp van een explosievenhond leverde niets op. Omdat ook de leerkracht werd bedreigd werd in Zottegem de gemeentelijke veiligheidsfase afgekondigd.

“We hebben onmiddellijk alle aanpalende woningen ontruimd, deze mensen konden terecht in het opvangcentrum in het woonzorgcentrum Egmont,” zegt burgemeester Evelien De Both (N-VA). “De woning werd doorzocht door snuffelhonden. Dit onderzoek toonde aan dat er geen gevaar was, en het om vals alarm ging. De ontruiming werd opgeschort omstreeks 12 uur en iedereen kon terug naar zijn huis. Gelukkig was er geen gevaar. Bedankt aan alle hulpdiensten voor de snelle en efficiënte reactie.”