Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter in Brakel

Van 21 tot en met 25 november zetten we onze collega afvalophalers en recyclageparkwachters graag in de bloemetjes vertelt schepen voor milieu Peter Vanderstuyf.  “Elke dag, door weer en wind staat de afvalophaler én de recyclageparkwachter klaar om je van je afval af te helpen. De ene komt langs om je afvalzak op te halen, de andere helpt je graag je afval te sorteren op het recyclagepark. Ook op ons Brakels recyclagepark helpen de parkwachters je met raad en daad bij het correct sorteren van je afval. Daarenboven is in Brakel, en dit in tegenstelling tot vele andere gemeenten en steden, het bezoek aan het recyclagepark nog altijd gratis (15 beurten), behalve voor grof huisvuil. Op vele andere recyclageparken betaalt men soms niet alleen per fractie maar op de koop toe per gewicht. In Brakel is dit niet het geval, dus is het  beter om je afval “gratis” af te voeren naar ons recyclagepark dan het zomaar te dumpen in de natuur. Daar wordt immers niemand beter van!!”

Bij deze gelegenheid werd er een soepje aangeboden door de schepen aan het personeel van het containerpark.