Kerstcyclocross in de ‘Balegemse put’

Heus veldritspektakel met nieuwelingen, int. liefhebbers, elite z.c. en beloften, cyclosportieven, masters

Decennialang organiseren ex- beroepsrenner Rudy Colman en Conny Van Herrweweghe, geruggensteund door het enthousiast wielercomité Berg, veldritwedstrijden in de ‘Balegemse put’ op den Berg aan café De Steenput. Begeesterend. Bevlogen. Organisatietalent. Perfectionistisch. Rechttoe. Rechtaan. Woorden om Rudy en Connie te typeren. De Kerstcyclocross wordt opnieuw tot in de puntjes georganiseerd. Noteer alvast in je agenda. Op zondag 18 december krijg je een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Nieuwelingen, internationale liefhebbers, elite zonder contract, beloften, cyclosportieven en masters zorgen gegarandeerd voor sportief vermaak. En ook de voetballiefhebbers komen aan hun trekken. Als dat geen goed nieuws is. Je kan op zondag 18 december in De Steenput de finale van het Wereldkampioenschap voetbal volgen.
Kerstsfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, sfeer, pintjes, hartversterkertjes, eten en drinken, en om de haverklap passerende wielrenners: de ingrediënten van het veldrijden in Balegem.  Gepassioneerd door de mythe van het wielrennen. Rudy, Conny en het wielercomité  organiseren er hun koersen met hart en ziel. Met overtuiging en dat leidt tot mooie organisaties. De editie 2022 zal eveneens succesvol zijn. De deelnemers staan te popelen om opnieuw volop te koersen in de legendarische Balegemse put, een enig mooi decor. Uit alle hoeken van de provincie zullen wielerliefhebbers naar het landelijk en ongerept Balegem – Berg afzakken. De fans maken zich weer op om met een groot hart de strijd te volgen. Winnen in Balegem, het spreekt aan. Elke deelnemer wil de zege op zijn visitekaartje. De koersen in Balegem zijn populair. Altijd zo geweest. De organisatoren hopen op  spannende wedstrijden en uiteraard op veel volk. De blijmoedigheid die men daar op den Berg aan café De Steenput aantreft is ronduit schitterend.
Balegem wordt op zondag 18 december het mekka van de wielerliefhebbers. Een uitgelezen deelnemersveld , een mooi parcours, staan letterlijk en figuurlijk garant voor een topdag voor de wielerliefhebbers. Het wielercomité nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor de kerstcyclocross. Wees getuige van het veldritspektakel in Balegem – Berg. Het programma. Starttijden: 10 u (elite 3, masters A,B,C en D), 11 u 15 (U17, eerstejaars), 12 u (U17, tweedejaars), 13 u (vrouwen elite, meisjes jeugd), 14 u (junioren), 15 u (elite 2 en U23). Start, aankomst en prijsuitreiking, café De Steenput, Berg 11, Balegem. Info: 09 / 362 63 65.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle) .