Sinterklaas met zijn Pieten op bezoek bij Feestcomité Hemelveerdegem.

Traditiegetrouw schonk het Feestcomité Hemelveerdegem (FCH) de kindjes uit Hemelveerdegem en deze schoolgaand in kleuterschool ’t Kapoentje aldaar een spetterende namiddag met de verteller Tom Van Outryve en muzikant Stijn Wastyn.

Gisterennamiddag, zondag 4 december 2022 was het een drukte van jewelste in Feestzaal Den Olifant te Lierde. Een vijftigtal kindjes waren samen met ouders en grootouders present om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten te verwelkomen.

Daar Sinterklaas het die namiddag geweldig druk had in Lierde en omstreken diende er vol spanning gewacht.

Maar niet getreurd, de ongeduldig wachtende kindjes konden zich ondertussen laten sminken. En als klap op de vuurpijl was er een optreden van het muzikaal vertelduo “Tom en Stijn” met een wervelend verhaal over “Slecht weer vandaag” het paard van Sinterklaas.

Dit spannende verhaal deed de tijd voorbij vliegen en al vlug was het tijd voor lekkere éclairs met chocomelk. Op het moment dat alles was opgesmuld vlogen er handenvol snoepjes en nic-nacjes door de lucht en verschenen de Zwarte Pieten in de deuropening.

Met hun dolle fratsen lokten de vier Pieten de kindjes terug mee naar de vertelarena voor het podium om zo de Sint ruimte te geven om zijn intrede te doen. “Sinterklaasje bonne bonne bonne” en “Zie ginds komt de stoomboot” weergalmden door de zaal terwijl de goede Sint plaats nam in de zetel op het podium.

Het grote moment was aangebroken om de geschenkjes van Sinterklaas in ontvangst te nemen. Sommige kleuters begaven zich toch maar met een klein hartje tot bij de Sint, ongerust kijkend naar het grote boek waaruit “Babbelpiet” de namen voorlas.

Deze blikken vol ongerustheid maakte echter steeds vlug plaats voor fonkelende oogjes van blijdschap als ze hun mooie geschenken en snoepjes in ontvangst mochten nemen.

Nadat iedereen zijn pakjes ontvangen had en ook de ouders en de grootouders nog enkel Sinterklaasliedjes mee ten beste hadden gegeven verliet de Sint samen met zijn Pieten de zaal. Op weg naar weer een volgende plaats waar nog meer kindjes ongeduldig op zijn komst zaten te wachten.

foto’s : WB, NDS, LM, VdS.

om te vergroten: klik op de foto’s