Geraardsbergen kaapt tweede plek weg bij #sportersbelevenmeer-awards

Geraardsbergen. Sport Vlaanderen daagde in 2022 alle sportdiensten van Vlaanderen uit om originele, belevenisvolle sportactiviteiten te organiseren en zo inwoners aan het sporten en bewegen te brengen. Geraardsbergen slaagde daarin en mag zich een jaar lang #sportersbelevenmeer-stad noemen. Bovendien viel het project ‘fietsweek op school’ zodanig in de smaak dat de Geraardsbergse Sportdienst beloond werd met een cheque van 750 euro.

Lokale besturen die #sportersbelevenmeer-stad (of gemeente) willen worden, moeten voldoen aan minimum vier van de volgende zes criteria: sporten zonder drempels, sportief gezin, georganiseerd sportaanbod, sportieve school, sportieve werkplek en sportieve vrije tijd. Geraardsbergen wist deze criteria af te vinken en werd tweede binnen het criterium “sportieve school” met het project ‘fietsweek op school’.

“Binnen het project ‘fietsweek op school’ leent onze Sportdienst kwalitatief fietsmateriaal uit aan leerkrachten uit het lager onderwijs. De meerwaarde is dubbel: kinderen bewegen meer én ze leren veilig fietsen. Het mooie bedrag van 750 euro investeren we opnieuw in kwalitatief fietsmateriaal”, zegt schepen van Sport Stephan De Prez.