Walter Aelvoet (74), fervent natuurliefhebber en stichter Fietsersbond, is overleden.

Geraardsbergen. Walter Aelvoet is op 74-jarige leeftijd overleden. Hij stond aan de wieg van de Fietsersbond Geraardsbergen/Lierde. Hij was zeer begaan met het milieu en met de zwakke, kwetsbare inwoners van onze stad. Hij overleed op 6 december 2022

Walter Aelvoet werd in Steenokkerzele op 28 mei 1948 geboren, groeide op in een gezin van twaalf kinderen en verhuisde later naar Geraardsbergen. Hij werd ingenieur en werkte in het Brusselse. Walter fietste dagelijks naar het werk en werd zo een verwoed fietser.

Walter Aelvoet hield van de natuur en engageerde zich in tal van organisaties, zoals Natuurpunt. Hij engageerde zich voor Natuurpunt en figureerde 16 jaar geleden voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Groen. Hij is stichter en werd voorzitter van de Fietsersbond Geraardsbergen/Lierde. Walter Aelvoet droomde ervan om van Geraardsbergen een fietsstad te maken.

In 2017 pleitte hij nog om de familie Arakelyan niet uit te wijzen. Hij schreef toen: ‘De familie Arakelyan woont al bijna 9 jaar in België en is perfect geïntegreerd. Zij wonen reeds vele jaren in Geraardsbergen, waar hun beide kinderen, Eliza en Abel, school lopen. Eerder deze week werd de familie opgepakt en naar een ’terugkeerwoning’ gebracht.’

Walter Aelvoet laat zijn levenspartner Lucie en zijn kinderen Maja en Adinda achter. De levensviering rond de asurne, zal plaatsvinden in de aula van crematorium De witte bomen Rue des Blancs Arbres  1, 7911 Frasnes-lez-Anvaing op zaterdag 17 december om 9u.

Condoleren kan via:

Walter Aelvoet

 

Julien Borremans