Weesgedicht zkt adoptieraam in Merelbeke

In het kader van de Poëzieweek 2023, die loopt van 26 januari tot en met 1 februari, gaan 25 #Weesgedichten op zoek naar een adoptieraam in Merelbeke.

Samen slopen we het – onterecht – saaie imago van poëzie. Hoe? Door straten te overspoelen met gedichten. Het enige wat je als kandidaat-deelnemer nodig hebt, is een goed zichtbaar raam op een benedenverdieping in Merelbeke en een beetje liefde voor het gedicht van jouw keuze.

Vanaf donderdag 15 december (10 uur) kunnen liefhebbers surfen naar weesgedichten.be en een gedicht kiezen uit de lijst van Bibliotheek Merelbeke.
Adopteren kan zolang er gedichten beschikbaar zijn. Deelnemen is gratis.
Na registratie komt een raamillustrator het gedicht in de maand januari aanbrengen met aangepaste, afwasbare stiften. Het gedicht blijft gedurende de hele Poëzieweek duidelijk zichtbaar op het venster en wordt daarna door de deelnemer zelf verwijderd.

Schepen Luc Van Huffel, bevoegd voor Bibliotheek: “Deelnemen aan deze actie kost je als deelnemer niets en het draagt bij aan de ziel van de Poëzieweek. Bovendien geeft een #weesgedicht woningen – en bij uitbreiding de straten – van Merelbeke een mooie, poëtische uitstraling.”

Met het project #Weesgedichten slaan meer dan 60 bibliotheken de handen in elkaar om Vlaanderen om te toveren tot een bewandelbare poëziebundel.

Speciaal voor deze actie werden gedichten geselecteerd van bekende en nog te ontdekken dichters, van (inter)nationaal of net heel lokaal talent.