Lotte Remue (UGent) uit Melle haalt finale Vlaamse Scriptieprijs

Tolk Lotte Remue is één van de 5 finalisten die kans maakt op de Vlaamse Scriptieprijs 2022. Met de prijs gaat SciMingo vzw elk jaar op zoek naar de sterkste scripties uit het afgelopen academiejaar. Remue wist met haar scriptie alvast een jury van journalisten en academici te overtuigen. 

Blondjes zijn dom en brillendragers zijn slim. Velen zullen met de ogen draaien bij het lezen van dergelijke stellingen, maar onbewust laten we ons nog steeds leiden door ingebakken stereotypen. Net daarom zetten bedrijven massaal knappe modellen en influencers in om ons zoveel mogelijk te verkopen. Maar is fysieke aantrekkelijkheid nu wel echt de sleutel tot verkoopsucces?

Voor haar onderzoek maakte Lotte Remue meerdere valse profielen met influencers waarvan ze de fysieke kenmerken telkens wijzigde. Daaruit blijkt het omgekeerde van wat we verwachten. Mensen zouden meer geneigd zijn om een product te vertrouwen als dit gepromoot wordt door iemand met een geloofwaardiger gewicht of een oneven huidtextuur. Met haar onderzoek haalde ze de finale van de Vlaamse Scriptieprijs. Zo maakt ze kans op 2.500 euro. 

Uitreiking 
Of Remue ook de hoofdprijs wint, wordt duidelijk bij de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op dinsdagavond 20 december in het Stadhuis van Brussel. De Vlaamse Scriptieprijs zal er worden uitgereikt door Vlaams minister van wetenschap Jo Brouns.