Aldi gaat warenhuis bouwen op hoek Houtemstraat en N42

Na 5 jaar wordt sein op groen gezet

Aldi diende vijf jaar geleden een aanvraag in voor het exploiteren van een winkel in Oosterzele. Het gemeentebestuur bleef zich lange tijd verzetten tegen de komst van een Aldi op het grondgebied Oosterzele. De omgevingsvergunning werd geweigerd en er werd een negatief advies uitgebracht inzake verkeersveiligheid. Aldi bleef vastberaden, het wijzigde een paar keer de plannen, maar bleef lange tijd botsen op het ‘njet’ van het schepencollege. Het is geen geheim dat ook de lokale handelaars liever geen Aldi zien verschijnen in Oosterzele. Er vielen ook bezwaren van het Agentschap Wegen en Verkeer en het comité voor Kleinhandel te noteren. ‘We blijven de lokale handel heel belangrijk vinden’, duidt burgemeester Johan Van Durme. Het schepencollege geeft nu zijn zegen voor een nieuwe Aldi – vestiging in Oosterzele. Op de hoek van de Houtemstraat en de N42 zal het warenhuis ingepland worden. Oosterzele blijft zich niet langer verzetten tegen de komst van een Aldi – filiaal.

Aldi bleef jarenlang vasthouden aan zijn standpunt, de keten is vertrokken uit de vraag van klanten die nu naar Wetteren, Zottegem en Merelbeke trekken om te gaan shoppen in de Aldi. De problemen zijn nu uitgeklaard. ‘Voor de verkeersveiligheid hebben we een oplossing gevonden via de Oude Geraardsbergsesteenweg in plaats van de heel gevaarlijke -zeg maar dodelijke N42 –‘ deelt burgemeester Johan Van Durme mee. Vroegere studies wezen uit dat voor corona zo’n 70 procent van de Oosterzelenaars zijn aankopen doet buiten de gemeente. ‘’Heel wat Oosterzelenaars zijn vragende partij. En we gaan blijven zorg dragen voor de lokale handelaars. Zo zal er in Aldi Oosterzele geen beenhouwerij of bakkerij afdeling komen. Er komt extra parkeergelegenheid langs de N42 en elektrische laadpalen voor auto’s en fietsen’, vervolgt burgemeester Johan Van Durme. Wanneer de Aldi er exact komt is voorlopig nog koffiedik kijken. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)