Allgro stort 1.000 euro voor voedselbedelingen in Sint-Lievens-Houtem

Allgro uit Sint-Lievens-Houtem schonk recent een cheque van 1.000 euro aan EVA vzw Welzijnsraad van Sint-Lievens-Houtem, ter ondersteuning van de maandelijkse voedselbedeling.

Allgro stichttte in 2018 Allgrow! met als doel sociale en lokale projecten te ondersteunen. Begin januari verkochten ze soep-, wintergroente-, fruit- en spaghettipakketten met ingrediënten vers van eigen bodem. De actie leverde hen dit jaar 10.000 euro op. De goede doelen waaraan de opbrengst wordt geschonken, worden altijd zorgvuldig uitgekozen. Een van de goede doelen was de EVA vzw Welzijnsraad die voedselpakketten samenstelt. Zij verdelen deze elke zaterdag na de derde donderdag van de maand aan cliënten van het OCMW die, na het indienen van een aanvraag, recht hebben op een voedselpakket.

“Met deze schenking kan de Welzijnsraad producten aankopen die niet altijd in grote aantallen ter beschikking zijn bij de voedselbanken en-ketens zoals bv. koffie of kan de vzw voedingsbonnen aanbieden waarmee hun cliënten zelf kunnen kiezen wat ze kopen in een winkel. Wij zijn Allgro oprecht dankbaar, want af en toe eens de keuze hebben om te kopen wat je graag wilt, draagt ook bij aan het mentale welzijn van onze cliënten”, zegt schepen van Welzijn, Sabrina Coppens.