Expo – Doven zien portretten van gebarentaligen

De expo van 22 april tot 18 juni in het Cultuurhuis Merelbeke

De expo van 22 april tot 18 juni is een samenwerking van Erfgoedhuis zusters van Liefde, Cultuurhuis Merelbeke en fotograaf Benny De Grove.

 

Doof Vlaanderen neemt je in het Cultuurhuis van Merelbeke mee in de wereld van doven, hun cultuur en de geschiedenis van de gebarentaal

 

Gebarentaal is de opvallendste manier waarmee doven zich onderscheiden van horenden. Vlaamse gebarentaal is een zelfstandige, volwaardige taal, met een eigen woordenschat en grammatica. Zestien portretten van gebarentaligen van Merelbeeks fotograaf Benny De Grove brengen, samen met heel wat kenmerkende voorwerpen die verwijzen naar dovencultuur en dovengeschiedenis, deze bijzondere taal onder de aandacht. Meer info over de expo vind je hier.Tijdens Erfgoeddag geniet je van een bijzondere (beestige) publieksontvangst op deze expo.

Praktisch

De expo is gratis te bezoeken en zonder gids op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Er zijn instaprondleidingen met dove gids op 27 april om 19u30 en op 21 mei om 10u30. Inschrijven https://cultuurhuis.merelbeke.be/cultuurhuis-merelbeke. En je kan als groep of in klasverband de expo bezoeken onder leiding van een dove gids. Contacteer dovenzien@doof.vlaanderen.