Brakelse chef Stefan Van Paemel opgenomen in selecte groep van ‘The Mastercooks of Belgium.

Brakelaar Stefan Van Paemel behoort nu ook tot de selecte kring van ‘The Mastercooks of Belgium.’

Stefan is de chef van restaurant La Granja4 uit Opbrakel dat in 2019 werd opgestart.

Stefan: “Uiteraard zijn we blij met deze onderscheiding. In de periode rond Valentijn is er een inspecteur van deze vereniging komen eten die achteraf een recensie schrijft wat uiteindelijk gaat leiden tot deze onderscheiding.”

Naast een mooie vest kreeg Stefan een mooi mes en een fles champagne met zijn naam op de fles gegraveerd.  Die fles gaan we moeten koesteren vertelt zijn partner Franja.

The Mastercooks is misschien onder het publiek niet zo gekend als de Michelinrecensies en de Gault Millau. Jonas Haegeman van de Vijf Seizoenen behoort eveneens tot dit select clubje.

The Mastercooks of Belgium quoteren op kwaliteit – respect- ambitie &trots en beweging.

Sinds haar stichting midden de jaren ’80 van de vorige eeuw  heeft de Vereniging van Belgische Meesterkoks zich laten gelden als de belangrijkste culinaire vereniging van het land, waar het kruim van de Belgische gastronomie verzameld is.

Hoe doet een kok inspiratie op? Stefan: “ Je volgt alles op de voet – gaat kijken – leest vakliteratuur en past zich aan het seizoen aan.”

Bij La Granja4 heb je wat tijd nodig om een menu te eten want het is er genieten van de speciale, creatieve manier waarbij alles wordt voorgesteld en gepresenteerd. Stefan is en autodidact die via o.m. avondschool de stiel heeft geleerd.

Vlaamse Ardennen

Franja en Stefan hebben nog geen seconde spijt dat ze in Opbrakel zijn verzeild geraakt. Ze zijn immers afkomstig uit het Zottegemse en hadden 23 jaar een zaak langs de De Pintelaan in Gent waar de academische wereld wel eens kwam lunchen. (buurt universiteit en UZ)

We wensen hun nog veel succes!