Feestavondmarkt tijdens Sinksenkermis blijft publiekstrekker

Oosterzeelse producenten in de kijker

Het Sinksencomité, dit jaar geruggensteund door Jucap BV, organiseerde op dinsdag 30 mei de 46 ste editie van de feestavondmarkt in Oosterzele. Alweer een geslaagde editie, er heerste traditiegetrouw in de feestzone een gezellige drukte met kramen, muziek van MeZaMi en Hard 2 Handle, veel bier, frieten, hamburgers, oliebollen,…en typische marktsfeer.
Bovendien kon de Sinksenkermis 2023 (van vrijdag 26 mei tot en met woensdag 31 mei) rekenen op een stralende zon, aangename temperaturen van 19 tot 23 graden. De avondmarkt is in de eerste plaats een sociaal gebeuren. Een ideaal moment om met vrienden, kennissen,…af te spreken. Naar goede gewoonte kwam een bont allegaartje van marktkramers afgezakt naar de feestavondmarkt in Oosterzele.  Uiteraard is het Sinksencomité opgetogen met het aantal bezoekers, ook uit de deelgemeenten en de regio. Velen tekenen al jaren present. ‘De avondmarkt in Oosterzele, we maken er graag een gewoonte van, het volkse karakter spreekt ons aan,’ klinkt het.
In 1976 vond de allereerste avondmarkt plaats. Oosterzele was een event rijker. De eerste editie werd een grandioos succes. Het Sinksencomité besloot er mee door te gaan. Het bleek op de editie 2023, na 46 jaar blijft de formule overeind. In de jaren zeventig bestonden er nog niet zoveel avondmarkten. Het toenmalig Sinksencomité, met de peetvader van de vernieuwde Sinksenkermis Julien Lenssens op kop, vond dat het de dag na pinkstermaandag nog iets bijzonders moest organiseren. Gelukkig wordt de traditie in eer gehouden. Wie vermoeide benen kreeg van het rondstruinen op de avondmarkt, kon zich neer vleien op één van de terrassen, in de feesttent van Con Animo,
op het gemeenteplein, in de bars van verenigingen en politieke partijen. De feestavondmarkt bracht aardig wat volk op de been en zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Voor een deel van het publiek zorgt de avondmarkt ook voor shopplezier. Gezelligheid, ontmoeting, sociaal contact, het blijven dé sleutelwoorden van de feestavondmarkt.Voor de eerste keer was er op de avondmarkt ook een plaats voor de korte ketenmarkt. Een mooi initiatief van de Land – en Tuinbouwraad en het Sinksencomité om lokale producenten in de kijker te zetten.  de Kruidenwei, Rerum Natura, Trossaert aardappelen, Babsflowers, Hoeve De Volle Melk, imker Philippe De Landsheere en wijndomein Près de Gand kregen de kans hun producten aan te prijzen en te verkopen en een nieuw publiek aan te boren.  Oosterzele heeft veel te bieden, aantrekkelijke zaken die de klemtoon leggen op service, kwaliteit én nabijheid. Belangrijke troeven. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)
   
 
Open vld kreeg voorzitter Egbert Lachaert op bezoek en groen Oosterzele deelde pompoenen uit
n va keerg minister Diependaele op bezoek en deelde Oosterzeelse Fran(c)en uit