Chocolade en kunst voor mensen met een beperking in Munte

Kruisbestuiving in het kleine Munte! Kunstenaar – patissier David Maertens uit Oosterzele komt op maandag 12 juni om 15u samen met de bewoners van de Christoforusgemeenschap. De kunstenaar werkt met vorm en kleur en kiest vooral grote oppervlakten: een muur, een huis,… Dit keer gaat hij aan de slag met chocolade en de bewoners van de Christoforusgemeenschap in Munte! Deze dag kader in een groter project van vzw uitMUNTEnd. In het najaar organiseert deze vzw een expo met werken van David Maertens in de Pastorij.

Voor deze expo mikt de kunstenaar op samenwerking met verschillende actoren in het dorp: de Christoforusgemeenschap, maar ook de Landelijke Steinerschool Munte. De dorpsschool van Munte ambieert om alle leerlingen van de school te laten deelnemen aan één groot werk van David Maertens (dit keer wel zónder chocolade). De bedoeling is dat alle kinderen van de school samenkomen op 25 en 26 juni om te werken aan 1 doek. Het doek zal verknipt worden en kan tijdens de expo worden bezocht in de kerk van Munte. De expo loopt van vzw uitMUNTEnd loopt van 14 september tot 15 oktober 2023 in de Pastorij van Munte. Allen naar Munte!