Hofstede Ter Biest in Nederzwalm heeft heel wat toeristische troeven

Hofstede Ter Biest in Zwalm is dé sfeervolle B&B met vier gastenkamers voor een moment van onthaasting of een verrassende ontdekking van de Zwalmstreek, één der mooiste delen van de Vlaamse Ardennen. Je logeert er in het hoofdgebouw van een achttiende eeuwse vierkantshoeve met een karaktervolle uitstraling. Beleef er de harmonie tussen ontmoeten, onthaasten en ontdekken. Dit gebouw ligt in de schaduw van de Ter Biestmolen.

Wil je met gezin, familie of vrienden enkele dagen zorgeloos genieten? Dan is Hofstede Ter Biest de gedroomde locatie, met ruime gastenkamers die ingericht werden in 2021. Deze historische hoeve ademt geschiedenis en biedt alle noodzakelijk comfort, met respect voor de authenticiteit en bouwstijl van weleer. Ook de ontbijtruimtes, het open poorthuis met houtvuur, het binnenplein, het Estaminet en de speeltuin zijn plaatsen waar het zalig vertoeven is voor jong en oud.

Uitbaters zijn Geert Brandt  en Bart Speleers. Geert:” In volle coronacrisis hebben we hier heel wat werk verzet met de verbouwing van dit historisch pand dat nu een ziel uitstraalt. Hofstede Ter Biest is een gebouw dat op de lijst onroerend erfgoed  staat en het maakt deel uit van een beschermd dorpsgezicht.”

Veel te beleven

De binnenkoer van dit pand is immens en er zijn niet minder dan 180 zitplaatsen. Op zaterdag en zondag kan men er terecht voor de weekendbar want met het nakende zomerseizoen is de zaak 7/7 open. De drie kernwoorden zijn ‘Onthaasten – Ontdekken en ontmoeten’ vertellen Geert en Bart. “De zaak is meestal open tussen 11u en 18u en men kan hier genieten in alle  rust  met achteraan een mooi zicht op de Zwalm met speeltuig . Men kan er genieten van een heerlijk streekbiertje en een kleine snack. Paradepaardjes zijn de elektrische choppers die men kan huren (25km/u) en waar men bvb de Watermolenroute kan mee verkennen. Externen die niet in onze kamers logeren kunnen eveneens aanschuiven voor het ontbijt.

Tevens zijn we volop bezig in de aanpalende gebouwen een vergaderzaal en een feestzaal te creëren. Bedrijven spelen daar eveneens op in om naar hier te komen als teamevent. De feestzaal zal op termijn ook aanslaan want er dreigt schaarste op dit domein. Als men dan  komt feesten is er eventueel de mogelijkheid om te overnachten voor enkele feestgangers zodat men gerust een glaasje kan drinken.”

En nu genieten van een mooie zomer!

Hofstede Ter Biest is gelegen aan  de Biestmolenstraat nr 9 in Nederzwalm.