© stad Zottegem

Zottegem viert 11 juli

Foute locatie in Infokrant Egmont

Met een beiaardrecital en een optreden van Mama’s Jasje naar aanleiding van het Feest van de  Vlaamse Gemeenschap zal op dinsdag 11 juli in het Zottegemse stadscentrum (* zie onderaan) de lucht vol zijn van muziek. De viering van de Vlaamse feestdag wordt  ingezet met een beiaardconcert om 17 uur – dan opent ook de bar op de Markt – door de nieuwe stadsbeiaardier Lode Schynkel. Hij volgt Paul Hoste op (sinds 1 mei ll. pensioengerechtigd) en zal vanuit de toren van de dekenale kerk zowel originele beiaardwerken van Vlaamse meesters als hedendaagse klassiekers over de binnenstad laten weerklinken.

De hoofdattractie op de affiche is het optreden van Mama’s Jasje om 20 uur. Peter Vanlaet en zijn band zullen dan gedurende 75 minuten zowel hun bekende hits die in het collectieve geheugen gegrift staan, als nieuw werk over de Markt laten galmen. Volgens de notulen van de collegezitting waarin deze stedelijke 11 juli-viering door burgemeester en schepenen besproken werd, zou ook (voorafgaand op zondag 9 juli) een concert door het zangkoor Crescendo in het programma opgenomen worden, maar blijkbaar is deze activiteit naderhand afgevoerd. De toegang tot de hele feestavond is gratis. De kostprijs voor de organisatie van deze festiviteit bedraagt zo’n 12.000 euro: o.a. Mama’s Jasje 8.300 euro, geluids- en lichtinstallatie door OHM Sound, Light & Vision uit Brakel 3.500 euro.

(*) In tegenstelling tot de aankondiging in het magazine Infokrant Egmont waarin zowel van de festivalweide Bevegemse Vijvers als van de Markt sprake is, is dus de Zottegemse Markt de (enige) centrale locatie voor deze 11 juli-viering. Aansluitend bij de wekelijkse dinsdagmarkt zal trouwens de Markt tot middernacht voor het verkeer afgesloten blijven ((over de ganse breedte tussen het stadhuis en de hoek met de A. Scheirisstraat; dus geen verkeer vanuit de Heldenlaan en A. Scheirisstraat richting Hoogstraat mogelijk). De Stationsstraat zal afgesloten worden ter hoogte van het kruispunt met de Nieuwstraat. Ook op de Zavel zal geen verkeer toegelaten zijn en niet mogen geparkeerd worden.