Vanaf eind augustus twee maanden hinder op Provincieweg en Steenweg op Aalst

Binnenkort starten de werken voor de fietspaden en bushaltes op de Provincieweg en Steenweg op Aalst (N46) in Herzele en Zottegem tussen de kerk van Hillegem en kruispunt het Vosken (N42-N46).

Lokaal worden er ook zones van de rijweg aangepakt, nl. ter hoogte van de fietsoversteek Oude Trambaan en de laatste 150 meter voor het kruispunt N42-N46 (Vosken) als je komt van Herzele. De bushaltes worden toegankelijker gemaakt door het aanleggen van verhoogde perrons, zodat personen met kinderwagens of rolstoelen vlotter en veiliger de bus op en af kunnen.

Voorziene timing van de werken

De werken starten op 21 augustus en zullen, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, duren tot 13 oktober 2023.

Om de hinder te beperken worden ze in twee fasen uitgevoerd, waarbij één rijrichting per keer wordt aangepakt. In de eerste fase wordt de kant rijrichting Aalst aangepakt, de tweede fase is dan aan de kant rijrichting Zottegem.

Verkeerssituatie tijdens de werken

 • Voetgangers: kunnen de werf passeren aan de kant waar niet gewerkt wordt.
 • Fietsers: aan de kant van de werken moeten deze een omleiding volgen. Deze verloopt via Perrestraat – Dries – Leeuwergemstraat – Oude Heirbaan – Sterstraat.
 • Openbaar vervoer: De lijn zal een aangepaste route uitwerken. Deze routes zijn te raadplegen op www.delijn.be. Tijdens de werken zullen de bushaltes die zich in de werkzone bevinden, tijdelijk worden afgeschaft. Meer informatie over tijdelijke haltes en omleidingen kan je aan de haltepalen vinden.
 • Gemotoriseerd verkeer:
  • De Oombergenstraat zal open blijven voor het verkeer. Bij het uitrijden van Sint-Lievens-Houtem zal je wel verplicht naar rechts, richting Zottegem, moeten rijden.
  • Lokaal verkeer richting Zottegem kan blijven rijden via de N46, het verkeer richting Aalst zal omgeleid worden vanaf de N42 via Leenstraat – Hoogstraat – Groenlaan – Kerkstraat – Stationsstraat tot de N46 in Herzele.
  • Het doorgaand en zwaar verkeer zal via de E40 worden omgeleid.
  • In bepaalde gemeentewegen (Dries, stukje Perrestraat thv. N46) in Herzele en (Leeuwergemstraat) Zottegem zal tijdens de werken enkel plaatselijk verkeer worden toegestaan om sluipverkeer tegen te houden.
 • Aan de kant waar de werken zich bevinden kan er niet geparkeerd worden.

Er wordt alles aan gedaan om de hinder zo kort en beperkt mogelijk te houden.

Info

Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen, www.meldpuntwegen.bewww.wegenenverkeer.be/Herzele