De Noor Jesper Stiansen snelste van de drie in Erondegem

Ter gelegenheid van de kermis richtte W.C. Velo Plus de Erondegemse Pijl in, een wielerwedstrijd voor junioren. Tweeënzeventig renners kwamen afgezakt naar Erondegem om er een wedstrijd van 90 km, verdeeld over 15 ronden, af te leggen.

Het werd een nerveuze wedstrijd, al na het startschot werd er onmiddellijk in de aanval gereden. Zo waren Mika Galle, Sjoerd Bijlsma en de latere winnaar Jesper Stainsen de eerste onruststokers van de dag. Veel vrijgeleide kregen ze echter niet en al vlug werden ze opnieuw opgeslorpt door het jagende peloton. Na één derde koers meldden Romain Dierick en Fons Deckers zich aan de voorpost van de wedstrijd en konden een boni van 25sec bij elkaar fietsen. Even later konden Jules Verhaeghe en Baptiste Swertvaegher zich lostrekken vanuit het peloton en met succes de twee leiders vervoegen. De Noor Jesper Stainsen voelde dat dit wel de juiste ontsnapping zou kunnen zijn en ook hij kon op vier ronden van het einde de vier vluchters bijbenen. Met nog twee ronden te gaan verloren we vooraan in de kopgroep, eerst Fons Deckers en even later Jules Verhaeghe. Dus gingen we spurten met drie waar de Noor Jesper Stiansen met een half wiel de overwinning naar zich toe kon trekken en sneller was dan Baptiste Swertvaegher en Romain Dierick. Jules Verhaeghe kon nog net voor het peloton aankomen voor plaats vier, terwijl de Ier Joseph Mullen de spurt won van het peloton voor Fons Deckers, Mats Van Lierop, Nathan Van Eekelen, Xander Baele en Gaetan Warnier.

Foto boven: de aankomst en spurt waar de Noor Jesper Stainsen sneller was dan Baptiste Swertvaegher en Romain Dierick.

Foto onder: het podium met Jesper Stainsen (m) samen met Baptiste Swertvaegher (l) en Romain Dierick (r) en de organisator van W.C. Velo Plus.