Parkconcerten in Pastorietuin blijven populair

Genietbare concerten met Wigbert, Chantal Acda & Gaetan Vandewoude, Remy Van Kesteren, Wör, Riptunes

Met een sterk optreden van Riptunes werd op donderdagavond 24 augustus de editie 2023 van de parkconcerten afgesloten. Men noteerde telkens een ruime belangstelling voor de parkconcerten met Wigbert, Chantal Acda & Gaetan Vandewoude, Remy Van Kesteren, Wör en Riptunes. Alweer een geslaagde editie! Alles zat mee, alle concerten konden in openlucht doorgaan en hadden plaats in de enig mooie en sfeervolle pastorietuin van Moortsele. Onze Nuus – fotograaf Danny De Lobelle brengt de optredens  hier mooi in beeld. De gemeente, de cultuurdienst en schepen van cultuur Orville Cottenie blijven inzetten op ontmoeting en gezelligheid. De parkconcerten waren nu ook GRATIS, dank u wel, cultuurdienst, horen we jullie nu in koor zeggen. Perfecte avondjes. De parkconcerten bieden de Oosterzelenaars de kans om je vrienden en kennissen terug te zien, nieuwe vriendschappen te smeden, én nieuwe geluiden te ontdekken. Kortom, in Oosterzele alweer een augustus vol muziek.
Gitarist Wigbert bracht knappe songs in het Nederlands, geslepen juweeltjes vol ritme en klanken, het menselijk zoeken, dwalen en vinden, met zachte taal en humor. Met Chantal Acda & Gaëtan Vandewoude betrad je de fascinerende wereld van muzikale poëzie. Chantal maakt indruk met heldere en breekbare stem en Gaëtan Vandewoude is de geestelijke vader van de band Isbells, een baken van creativiteit en melodie. Harpist Remy Van Kesteren, een gevestigde naam op klassieke concertpodia, maakt nu ook popmuziek, geïnspireerd door de popfestivals en live concerten die hij bijwoonde. In zijn muziek hoor je invloeden uit de pop, rock, post minimal en jazz.  De vijfkoppige band Wör blaast nieuw leven en vooral energie in 18 de eeuw liedboeken en beiaardmanuscripten. Een verrassend avondje met een baritonsaxofoon, stevige gitaar, riffs op accordeon, scheurende viool en melodieuze doedelzakken. Riptunes: verrassende muziek. Een fan stapte naar Luc Dufourmont met de vraag of hij een gezongen geboortekaartje kon maken. Zijn dochtertje June werd zo goed als doof geboren. Luc trok naar zijn vriend Wouter Spaens die altijd wel wat muziek in de schuif heeft liggen. Het duo nam in één dag hun eerste song op. Producer Pieterjan Maertens ontfermde zich over de eerste opnames van de nummers. Met vier extra muzikanten trokken ze naar de Closed Session Recording Studio. Muzikanten Gunter Callewaert (Waar is Ken?), Ruben Vanhoutte (Tamino) en Frans Grapperhaus (Wannes Capelle) vulden op het laatste parkconcert het duo perfect aan.
 
De cultuurdienst is Speelplein Kriebelplezier, vzw On Stage, Turnclub Olympia Oosterzele, Koninklijke Muziekvereniging Scheldewindeke en Groene Kring Midden Oost – Vlaanderen dankbaar voor de medewerking. Ze leiden met veel enthousiasme de parkbar. De cultuurdienst zette nog maar eens zijn schouders onder de Parkconcerten. Op de editie 2023 werd een brede waaier aan muziekstijlen aangeboden. Sinds de start vijftien jaar geleden heeft de cultuurdienst een uniek imago gecreëerd. In die optiek blijft men zoeken naar nieuwe bands om je te laten kennis maken met een bepaald genre. En alweer bleek de pastorietuin het feeëriek decor voor een traditie van jaren, de parkconcerten. De pastorietuin groeide uit tot een veilige haven voor muzikale ontdekkingen, deugddoende ontmoetingen en sociaal contact bij een lekker drankje. Vijf Oosterzeelse verenigingen baatten met veel goesting de parkbar uit. Het dankbaar publiek steunde op die manier hun clubkassen. We zijn nu al zeker dat de cultuurdienst doorgaat met de parkconcerten.  In 2008 ging Cultuurdienst Oosterzele de experimentele toer op met parkconcerten in de pastorietuin in Moortsele. We kennen intussen al lang het antwoord. Er is duidelijk een publiek voor. Er komt telkens een geïnteresseerd publiek opdagen. De Oosterzelenaars het gevoel geven dat het park ook hun tuin is, waar het heerlijk is om mekaar te ontmoeten. Een gezellig avondje onder vrienden.  Ook volgend jaar in 2024 zal het draaien om muziek, ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).