Muzikale ontmoeting met Filip Verneert en Sara Salvérius

Concert: zondag 15 oktober - 16 uur, Sint-Bonifatiuskerk, Munteplein

Voor de derde keer op rij organiseert vzw uitMUNTEnd een muzikale ontmoeting. Daarbij gaat jazz-gitaar muzikant Filip Verneert (Merelbeke-Bottelare) de communicatie aan met een topmuzikant van een ander muzikaal genre. Dit jaar gaat Filip Verneert de muzikale confrontatie aan met Sara Salvérius! 

Met het concert gaan beide muzikanten artistiek in dialoog waarbij gelijkenissen, cross-overs en verschillen tussen beide muziekgenres boeiend en klankrijk worden aangebracht.

Sara Salvérius
Sara Salvérius(Gent, 1985) studeerde accordeon bij Philippe Thuriot aan het conservatorium van Gent. Ze werkte mee aan verschillende folk- en wereldmuziekprojecten (Olla Vogala, Aranis, Griff,..) en trad o.a. op in Canada, Zuid-Afrika, China, Italië en Griekenland.
Samen met cellist Lode Vercampt en violist Wouter Vandenabeele vormt ze het trio Chansons Tryptique. Ze deelde het podium met Gwen Cresens, Tuur Florizoone, Rony Verbiest, Antje De Boeck, Osama Abdulrasol, Vera Coomans en vele anderen. Sinds 2017 besteedt ze een groot deel van haar tijd aan eigen composities en werd hier in 2022 voor bekroond met de Flanders Folk Award voor beste album.
In februari 2023 kreeg Sara een residentie in de Handelsbeurs in Gent om een programma uit te werken met Finse zangeres Aino Peltomaa. Ook werd ze uitgenodigd om Gent muzikaal te vertegenwoordigen in Hongarije, naar aanleiding van de viering rond Cultural Capital in Veszprém.
Concert: zondag 15 oktober – 16 uur, Sint-Bonifatiuskerk, Munteplein 9820 Merelbeke, Tickets 20 euro
Ter gelegenheid van de finissage van de expo REFLECTIONS met kunstenaar David Maertens wordt na het concert nog een drankje aangeboden. De expo is nog in Pastorie Munte te bezoeken, tot 15 oktober, op zaterdag 13:30 – 17:30 en zondag 10:00 – 17:30. 

te reserveren via vzwuitmuntend@gmail.com