Vzw VRIZO Vrienden van de Zorg ontvangen een cheque van 3500 euro van Kiwanis Gent Gravensteen.

Merelbeke: Zaterdag 30/9 organiseerde Kiwanis Gent Gravensteen hun jaarlijks Comedynight, voor de tweede maal in het Cultuurhuis te Merelbeke.

Standup-comedian Stijn Vandermeeren verzorgde het voorprogramma voor Jade Mintjens, die haar try-out kwam voorstellen voor haar bijna volledig uitverkochte zaalshows van volgend jaar.

Jade verschijnt op het televisiescherm als sidekick van De ideale Wereld, is de verdienstelijke verliezer van Humo’s Comedy Cup 2021. Na haar eindejaarsconference in 2022 is ze niet meer weg te denken in het comedywereldje.

Voor de start van de show ontving vzw VRIZO (voorheen Zorgdorpenvrijwilligers) een cheque van 3500€ geschonken door Kiwanis Gravensteen Gent. De cheque werd overhandigd door Eddy Maes, voorzitter van Kiwanis en in ontvangst genomen door Johan De Baets, voorzitter van vzw VRIZO.

De voorzitter gaf een korte uitleg over de vrijwilligerswerking : “Ons doel is activiteiten te organiseren voor mensen met een beperking, zoals de jaarlijkse barbecue, het Winterfestival, de maandelijkse rolstoelkuis enz. Wij hebben nauwe contacten met andere verenigingen zoals de serviceclub Kiwanis Gent Gravensteen. Dankzij de cheque van deze avond kunnen we een speciaal toestel Pillo aankopen voor de site Rhode te Merelbeke (voorheen De Heide). Pillo bestaat uit twee kussens die aangesloten worden op een Apple-tv en draagt bij tot het sociaal en fysiek activeren van de bewoners. Het helpt hen om op een ontspannen wijze meer te bewegen.”

De avond werd vooraf ingezet met een zeer verzorgde receptie voor de sponsors en sympathisanten van Kiwanis zelf.

Na het optreden werd het voltallige publiek getracteerd op allerlei drankjes en hapjes door Kiwanis. De ganse avond zorgden de vrijwilligers van vzw Vrizo voor de bediening van de hapjes en tapjes.

Kortom, het werd een prachtige avond !