Wie houdt van sfeer mag Kerstmarkt in Ankerkerk niet missen

Op zaterdag 9 en zondag 10 december

Wie houdt van sfeer mag de kerstmarkt in de Ankerkerk in Oosterzele niet missen. De kersthappening wordt iets heel apart, je wordt op
zaterdag 9 en zondag 10 december ondergedompeld in een magische kerstsfeer. Een gezellige kerstmarkt presenteren aan een breed publiek, dat is het opzet van het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’. Het comité zorgt voor de aanleg van een kerstdorp waar je ongetwijfeld de typische kerstsfeer gaat beleven. De Ankerkerk in de Bavegemstraat 12, wordt het decor voor een tweedaagse kerstmarkt. Kleurrijke standen, kerstversieringen, schitterende lampjes, kerstbomen,…al dat moois moet van de Ankerkerk een sfeervolle plek maken. Genieten van wijn, (kerst)bieren, sterkhoudertjes,… En op zoek gaan naar cadeautjes, geschenkjes, hebbedingetjes? Geen nood, de bijna 60 standhouders zullen je graag helpen zoeken naar je kerstwensen. Ziehier het ruim aanbod: decoratieve kerstartikelen, betonnen beelden, parfums, chocolade – artikelen, kerstkaartjes, confituur, truffels, speculaas, gehaakte knuffels, babyartikelen, bijtringen, mutsjes, keramiek, houten kerststallen, handgedraaide houten voorwerpen, juwelen, spullen van epoxy, hondenspeeltjes, hondensnacks, verzorgingsproducten voor honden, leibanden, Gijzelaarkebier, kaas, paté, promotie upper at home parties, snoep, geschenkmanden, koekjes, advocaat, winterlandschap, bloemenverkoop, droogbloemen, handdoeken, glitter-tattoo’s, tijdloze – en seizoensdeco, boeken over bloemen, kerstbomen, korte ketenproducten, geschenkmanden, kinderjuwelen in 925 sterling zilver, kaarsen, kerststukken, zilver en glas-juwelen, cadeau-artikelen, accessoires, decoratie, geschenksets, gadgets, artisanale bieren per fles, pakket of doos, peperkoek met mout, verkoop (lokale) bieren, thee, kruiden, zouten, honing, mosterd, sjaals, mutsen, slofjes, tassen, artisanaal gemaakte producten (breiwerken, haakwerken, kerststukken, confituur), aromatherapie, geurmarketting, luchtverfrissers, kaneelkoekjes,…
En verder kan je met de drank- en eetstanden: met poffertjes, lollywafels, tartiflette, la Chouffe bieren, Orval, Chouffekoffie, Hasseltsekoffie, Chocomelk, ‘t Gijzelaarke, kaas, paté, jenever, amaretto, 43, Italiaanse- en Spaanse koffie, croque monsieur, gebakken patatjes met biefstuk, wijnen, glühwein, champagne, garnaal- en kaaskroketjes, bisque, lokale bieren als daar zijn: perijo, hoevebrouwers, bierstokerij, aperitiefbordjes warme en koude hapjes,… van het goede leven proeven. De sterretjes krijg je er gratis bij. En of de kids blij zullen zijn met het viskraam, kindermolen, gratis springkasteel, gratis goochel-act en grime. Met de
kerstballenworp, discobar, en optreden van ‘t Kliekske staat er heel wat te beleven tijdens de kerstmarkt. Kom volop genieten van aloude ambachten: houtdraaiwerk, kantklossen,…
En leuk meegenomen, gratis toegang.
Wie het weekend van 9 en 10 december thuisblijft zal steken van spijt voelen. Onze boodschap: vermijd ‘fear of missing out’ (FOMO) en zet toch maar de stap naar de kerstmarkt in Oosterzele. Wat is er leuker dan rondslenteren op de kerstmarkt? Het spreekt je aan? Je bent welkom.
  
Talrijke prijzen te winnen
Wie wil genieten van de tweedaagse kerstmarkt kan op zaterdag 9 december vanaf 14 u tot 24 u en op zondag 10 december vanaf 14 u tot 20 u richting  Ankerkerk Oosterzele. Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ aast op een ruim belangstellend publiek. Mensen van allerlei pluimage worden op de kerstmarkt verwacht. Op zaterdag 9 december om 14 u opent de Kerstman de kerstmarkt. Op de kerstballenworp op zaterdag en zondag telkens om 17 u zijn talrijke prijzen te winnen geschonken door lokale handelaars. De  editie 2023 van de tweedaagse kerstmarkt wordt een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je urenlang kunt vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Wat wil een mens nog meer? Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Een bezoek aan de kerstmarkt is gewoon een must. Genoeg redenen om eens langs te komen. ‘Kerstvrienden Oosterzele’ bereidt zich alvast voor om van de kerstmarkt alweer een voltreffer te maken. U komt toch ook? Een echte belevenis. Iedereen is welkom. Info: kerstvriendenoosterzele@gmail.com.     
Marcel Van De Vijver, foto’s Danny De Lobelle