Zuster Beatrijs met coördinerend directeur Christ Meuleman (links) en haar opvolger Werner De Pelseneer

Onderwijs in Zottegem en Sint-Lievens-Houtem: zeer gewaardeerde zuster Beatrijs neemt na meer dan 30 jaar afscheid. Werner De Pelseneer is haar opvolger

Zuster Beatrijs neemt afscheid als voorzitter van de vzw Sint-Franciscusscholen. In de Zottegemse onderwijswereld was zuster Beatrijs al decennialang een icoon met een hart voor kwaliteitsvol basisonderwijs. Een 200-tal leerkrachten en medewerkers zwaaien haar deze week dankbaar uit. Haar opvolger is Werner De Pelseneer, die al vele jaren deel uitmaakt van het dagelijks bestuur van de vzw van de scholengroep.

“Zuster Beatrijs slaagde er meer dan dertig jaar in om het Katholiek Onderwijs in Zottegem en Sint-Lievens-Houtem in goede banen te leiden”, zegt coördinerend directeur Christ Meuleman. “In al die jaren heeft zij zo goed als alle Franciscusscholen gemoderniseerd en groeide het leerlingenaantal aan tot bijna 2000 leerlingen. In 2020 stond ze mee aan de wieg van de scholengemeenschap St-Franciscus en groeide het leerlingenaantal tot meer dan 2700 kinderen. Ze was een voorstander om niet alleen te investeren in stenen, maar ook in mensen. Ze wist hen te motiveren en te inspireren. Dankzij haar beleid werd een professioneel personeelsbeleid uitgebouwd en werd een boekhouddienst opgericht voor alle scholen van de scholengemeenschap.”

Zelf voegt zuster Beatrijs er aan toe: “Het was voor mij al die jaren een voorrecht om te kunnen meewerken aan de groei en bloei van onze Franciscusscholen. Ik ben de directies, leerkrachten en medewerkers bijzonder erkentelijk voor het vertrouwen. Mijn sympathie voor de basisscholen zal altijd blijven.”

Tijdens het jaarlijks nieuwjaarsfeest werd zuster Beatrijs gehuldigd en in de bloemen gezet. Het voltallig bestuur kende haar de titel van ‘erevoorzitter’ toe en zij zal blijven deel uitmaken van het schoolbestuur als “expert onderwijs”. Zuster Beatrijs geeft nog mee volste vertrouwen in haar opvolger Werner De Pelseneer te hebben: “Hij is al vele jaren lid van het dagelijks bestuur, kent de bezorgdheden van de verschillende scholen en zal nu de leiding overnemen.”