Neem deel aan 35 ste Sprokkeltocht in Borsbeke

Ontdek op eigen tempo de fysieke en sociale weldaden van wandelen

Een nieuw jaar, nieuwe uitdagingen. Ga in 2024 voor een actieve, gezonde levensstijl. Eens echt stevig wandelen bijvoorbeeld en nieuwe horizonten verkennen.  Wandelsportvereniging Land van Rhode vzw bedient je op je wenken. De goesting bij de WSV Land van Rhode vzw is opnieuw groot. Het aftellen naar hun eerste wandeltocht in 2024 is nu echt begonnen. Op zaterdag 3 februari 2024 organiseert de Oosterzeelse wandelclub Land van Rhode vzw de 35 ste Sprokkeltocht in Borsbeke. Trek de wandelschoenen aan, en kom naar de zaal Sint – Antoniuskring, Kerkplein (Provincieweg) in Borsbeke, en vertrek voor een tocht van 4, 6, 10, 14, 18 of 21 km. Je kan starten tussen 8 u en 15 u. Zodra je aan het wandelen bent, volg je de markeringen. Zin in een fikse wandeling? Trek dan op 3 februari eens naar Borsbeke. Ontdek op eigen tempo de fysieke en sociale weldaden van wandelen én de schoonheid van de regio Borsbeke, absoluut het verkennen waard. Stappen en je ogen uitkijken dus. En mooi meegenomen, fraaie uitzichten, frisse lucht, veel gezelligheid in de Sint – Antoniuskring en lekkere wafels. Er is een rust-post in Aaigem.
Het mooie parcours slingert langs de mooiste gehuchtjes, rustige paadjes, trage wegen, voet- en landbouwwegen, holle wegen,…Ervaar de rust en de stilte, je trekt door heel mooie plekjes onderweg. Op heel wat plekjes heeft de tijd stilgestaan. Er zijn tal van bezienswaardigheden. De Oosterzeelse wandelclub Land van Rhode vzw wil ook in 2024 iedereen zelf actief aan het wandelen krijgen. Een lovenswaardige onderneming. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen, vorderingen aantoont op het vlak van gang, wandelsnelheid, fijne motoriek en cognitie. Wandelen is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft eveneens een boost aan het zelfrespect, het beeld van het eigen lichaam, het vermogen om problemen aan te pakken en het algemeen gevoel van welbevinden. Al deze voordelen blijken overigens duurzaam te zijn. Wetenschappers en dokters zijn van oordeel dat wandelen moet aangemoedigd dient te worden als onderdeel van behandeling van mensen met depressie en angst. Hoewel andere sporten grotendeels dezelfde voordelen bieden, voelen velen zich het meest aangesproken door het wandelen en zullen dat ook makkelijke volhouden. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Iedereen vindt wel een tocht die het best bij hem of haar past.  Nooit meegewandeld? Probeer dan eens de 4 km. Bedenk dat, welke afstand je ook kiest, de sociale meerwaarde niet te onderschatten is. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met een partner of om nieuwe mensen te ontmoeten. Op naar de 35 ste Sprokkeltocht in Borsbeke. En leuk meegenomen, je kan in de startplaats nagenieten met een dampende koffie, heerlijke (streek)bieren, frisdranken en overheerlijke vers gebakken wafels. De Oosterzeelse wandelclub zal je hartelijk ontvangen. Graag deelnemen aan de Sprokkeltocht in Borsbeke? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens, erik-lievens@skynet.be, 0475 / 78 11 96, secretariaat Diana Scheirlinck, diana.scheirlinck@skynet.be, 0475 / 42 05 12.   (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).