Voorwaarts Gijzel Oosterzele neemt volgend seizoen restart in 4 de provinciale

Fun, lokale verankering en jeugd worden prioritair

Een verrassing is het eigenlijk niet. In de afgelopen jaren verdwijnt de ene na de andere club uit het provinciaal voetbal, of ze beslissen te fuseren. (zou eigenlijk de oplossing zijn voor de clubs uit onze fusiegemeente, Windeke, Moortsele, Gijzel – Oosterzele, mvdv). Het is een publiek geheim, er komen te weinig toeschouwers naar de wedstrijden van het provinciaal voetbal. Er komt ook steeds meer en meer een gebrek aan medewerkers. Jaar na jaar slinkt het aantal toeschouwers, het leidt tot financiële problemen. Een vicieuze cirkel, de inkomsten liggen veel lager dan de kosten, die steeds elk jaar aanzienlijk stijgen. Komt daar nog eens bij de (hoge) spelerslonen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele moet – zoals elke club talrijke activiteiten organiseren om het plaatje rond te krijgen. Bij VGO moet men steeds terugvallen op dezelfde mensen, die gelukkig nog een groot hart tonen voor hun ‘hartsclub’ Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Eenmaal VGO, altijd VGO. Het voetbalaanbod op televisie is ook een kwelduivel voor het provinciaal voetbal. Velen kijken – vanuit hun luie zetel – naar de topwedstrijden op televisie.

Een moeilijke en harde keuze, maar het bestuur van VW Gijzel-Oosterzele gaat terug voor fun gecombineerd met ambitie, jeugd, lokaal en infrastructuur. Na twee moeilijke corona seizoenen die financieel een harde impact gehad hebben en blijven nazinderen, het in competitie brengen en houden van verschillende teams, het wegvallen van medewerkers en engagement, torenhoge (energie)kosten, het dragen van een zware eigen investering in de accommodatie (koop terreinen, bouwen kantine en kleedkamers, verlichting, ….), het dalende toeschouwersaantal, …  heeft het bestuur van VW Gijzel-Oosterzele beslist om terug te keren naar de roots en een doorstart te nemen waar fun, beheersbaarheid, lokale verankering en jeugd prioriteit zullen zijn.

‘In navolging van enkele andere clubs zullen we vanaf volgend seizoen enkel uitkomen met een seniorenteam in 4de provinciale en een reservenelftal en gaan we ons dus niet meer inschrijven voor 3de provinciale.  We willen wel onmiddellijk ambitie tonen en sportief mee doen voor de prijzen door het geloof in onze huidige kern in 4de provinciale aangevuld met enkele spelers die al vertrouwd zijn met VW Gijzel-Oosterzele uit de kern van 3de provinciale of die gaan terugkeren van andere teams om de nieuwe plannen te helpen realiseren. Enerzijds weet iedereen dat de lokale clubs op heden draaien op enkele vrijwilligers en ook voor hen moet het beheersbaar en leuk blijven. Een negatieve spiraal die gevoed wordt door geruchten en roddels willen we bij deze doorbreken en opnieuw onderaan een positieve spiraal starten. Anderzijds hebben we na vele jaren opnieuw doorstroming van sportief kwalitatieve eigen jeugd dewelke ook engagement willen tonen naar het extra-sportieve toe. Enkel op deze manier zal het voor de club mogelijk zijn om opnieuw (verder) te bouwen aan een gezonde club met de nodige ambitie. Verder willen we meegeven dat de club het huidige seizoen verder zal vervolmaken in 3de en 4de provinciale en zal voldoen aan zijn plichten en beloftes zowel naar spelers, leveranciers als investeerders toevan’, meldt Jan Schuddinck, één van de drijvende krachten van Voorwaarts Gijzel Oosterzele . (Marcel Van de Vijver,  foto’s Danny De Lobelle)