“Volle Maan Wandeling” van de Lierdse Cultuurraad.

De cultuurraad van Lierde organiseert op 24 februari 2024 voor het  eerste een  ‘Volle Maan wandeling’.

Zoals iedereen wellicht wel weet heeft  de Volle Maan invloed op de getijden, maar ook mens en dier voelen onbewust de kracht van de Volle Maan.

Op zaterdag 24 februari is het de 2de volle maan van 2024 –sneeuwmaan genoemd en daarom organiseert de Lierdse Cultuurraad deze wandeling.

Het is een anderhalf uur durende wandeling van +/- 1,5km, die alle zintuigen zal prikkelen, de stilte en het licht van de Volle Maan zal ons dichter en op een andere manier de natuur laten bewonderen.

Hopelijk zijn er geen hinderlijke wolken die ons de helderheid van het maanlicht ontzeggen, zodat we kunnen genieten van het prachtige schaduwspel van wiegende wilgen en zwiepende populieren.

De wandeling brengt ons langs paden, weilanden en bronnen.. Een volksverhaal en poëzie zal onze wegen kruisen. Aan het einde van onze wandeling  betreden wij de kerk waar sacrale orgelmuziek zal klinken en die ons zal verlichten met 384 kaarsjes.

De 384 kaarsjes symboliseren de 330 nieuwe inwoners en de 54 nieuw geboren Lierdenaren in 2023.

De Volle Maan van februari wordt de Sneeuwmaan genoemd en deze staat voor kiemkracht – met de kaarsjes wensen we aan alle nieuwe Lierdenaren dat hun kiem ondertussen vaste grond gevonden heeft in Lierde en dat ze hier hun thuis hebben gevonden en dat de 54 nieuw geboren mogen uitgroeien tot prachtige mensen.

Voor alle andere Lierdenaren wensen we hiermee een moment waarop zij kiemkracht vinden om ruimte te geven aan mooie dingen.

Symbolisch gezien vertegenwoordigt deze maan een periode van reiniging en voorbereiding op de komende lente, net zoals de het vuur van walmkenbrand.

De kaarsen staan symbool voor het verbrandingsritueel, de combinatie van de volle maan en vuur/verbranden zorgen voor nieuwe kracht en energie..

Programma:

18 uur                  samenkomst aan de kerk te Deftinge
18 uur 16            vertrek wandeling (+/- 1,5 km)
19 uur 30            bij 383 brandende kaarslichtjes en op de tonen van sacrale orgelmuziek nagenieten met een Lierdebiertje of een sapje van  eigen kweek

Locatie:                Kerk Deftinge

Kledij:                 Warme kledij (regenjas) en laarzen

Meenemen:       zaklamp (sporadisch te gebruiken)

Deelname:         gratis

 Reservering:      inschrijven voor 18 februari – cultuur@lierde.be
nieuwe inwoner (2023) – vermeld dit bij inschrijving – 1 aandenken/gezin