Zesduizend Berlijnse bollen om schoolreis naar Berlijn te bekostigen

Geraardsbergen.  ‘Het reisteam Berlijn wil aan alle vijfdejaars van het Sint-Catharinacollege de kans geven om tijdens een vierdaagse reis de Berlijnse sfeer te proeven en de veelzijdigheid van deze metropool te ontdekken’, laat Stefanie Van der Beken weten.

Berlijn is een veelzijdige stad, die in de 20e eeuw een turbulente geschiedenis doormaakte. De hoofdstad van Duitsland is een stad van het maar zeker en vast ook van het heden. Er heerst een cultureel bruisend leven en de stad is steeds in beweging en aan het vernieuwen.

‘Reizen is niet goedkoop. Net daarom ook willen de organiserende leerkrachten een extra inspanning doen om elke leerling nog een financieel duwtje in de rug te geven. Al de tweede keer organiseren ze samen met alle leerlingen van het vijfde jaar een Berlijnse bollenverkoop. Ook dit jaar was de verkoop een enorm succes. Op woensdagnamiddag werd de refter omgetoverd tot een heuse bollenfabriek en slaagden leerkrachten en leerlingen erin om 6000 bollen klaar te maken. Zij willen dan ook graag iedereen bedanken die een doosje kocht en zo alle leerlingen steunt!’