Groen Melle, Merelbeke en Oosterzele voeren samen actie voor beter openbaar vervoer

Groen Melle, Merelbeke en Oosterzele voerden op 14 februari van 6.30 tot 9 uur samen actie in het station van Merelbeke, Melle en Gontrode om pendelaars die kiezen voor het openbaar vervoer te bedanken. ‘We dopen Valentijn om tot Valentrein. Met een ludieke actie willen we alle pendelaars, die het openbaar vervoer naar hun werk nemen, bedanken én hen laten weten dat beter en goedkoper openbaar voor ons een topprioriteit is’, leggen Groen-fractievoorzitters Kathleen SNyers (Melle) en Stefaan Van Hecke (Merelbeke) uit.

Het openbaar vervoer nemen is goed voor onze planeet: je stoot maar liefst 7 keer minder CO2 uit dan wie in de auto de files trotseert. ‘Wie kiest voor het openbaar vervoer, kiest voor een gezonde planeet. Met deze actie willen we pendelaars bedanken en hun dag met een glimlach laten starten’, vult Marijke Afschrift (Oosterzele) nog aan.

Groen Melle, Merelbeke en Oosterzele delen vandaag samen met 60 andere Groengroepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes verspreid over Vlaanderen.