‘Om nooit te vergeten’, een tragikomedie van het NOT met sterke bezetting

Ophasselt. Met ‘Om nooit te vergeten’ brengt het Nieuw Ophasselts Toneel (NOT) een tragikomedie van de vierentachtigjarige Britse blijspelauteur Alan Ayckbourn. Het NOT bestaat reeds 37 jaar en breng andermaal een komedie met een sterke bezetting.

De inhoud
Het NOT brengt in opril een tragikomedie onder de noemer: ‘Om nooit te vergeten’. De inhoud: ‘De welstellende aannemer Albert viert de verjaardag van zijn vrouw Irène in een mediterraan restaurant “Essa de Calvi”, waar ze al jaren vaste klant zijn. De eigenaar en de kelners van het restaurant doen hun uiterste best om het de klanten naar de zin te maken. Patrick, de oudste zoon van Albert, die in de zaak van zijn vader werkt, en zijn vrouw Stephanie zijn ook aanwezig. Net zoals trouwens Tom, de jongste zoon. Deze is de oogappel van zijn moeder, Irène, en heeft voor de eerste keer zijn nieuwe vriendin, Cindy, meegebracht. Het publiek komt in de loop van de avond, beetje bij beetje te weten hoe de ware verhoudingen liggen binnen de feestende familie.’

De auteur
Alan Ayckbourn is als toneelauteur niet aan zijn proefstuk toe. Tijdens zijn stukken heeft hij steeds iets achter de hand. Deze keer schijft hij aan de tijdsregelaar. Hij kijkt in het verleden. Via het heden richt hij met Tom en Cindy de blik op de toekomst. Het publiek wordt nauw betrokken bij de gebeurtenissen. Met brio schuift hij de tijdsregelaar naar het verleden en dan weer naar de toekomst. Geluk manifesteert zich soms achteraf, als je terugdenkt aan eerdere situaties die dan nadien ‘momenten om nooit te vergeten’ worden.

‘Om nooit te vergeten’ is een tragikomedie van Alan Ayckbourn, onder regie van Marc Houtekier. Griet Blaton, Lieven Blaton, Jasper D’Haeseleer, Laura De Ridder, Katrien Holderbeke, Walter Temmerman, Dylan Van Den Bossche staan op de planken.

De speeldata:
Vrijdag 19/04/2024 – 20u
Zaterdag 20/04/2024 – 20u
Maandag 22/04/2024 – 20u
Woensdag 24/04/2024 – 20u
Vrijdag 26/04/2024 – 20u
Zaterdag 27/04/2024 – 20u

Reserveren kan via: https://www.not-online.be/reservaties/

Julien Borremans