Rock Zottegem viert 30-jarig bestaan met een extra feestje en Franky De Smet-Van Damme

Het is intussen ruim dertig jaar geleden dat tussen pot en pint in Gent op het kot van toenmalig student en huidig Rock Zottegem-organisator Kurt De Loor het idee ontstond om ‘iets’ te doen voor de Zottegemse jeugd. Na een brainstorm en nóg wat pintjes kwam men uit bij het plan om een festival op poten te zetten en zo geschiedde:  op 8 juli 1994 werd door Kurt De Loor, zijn broer Karl en een aantal vrienden op de Markt in Zottegem de eerste editie van Rock Zottegem georganiseerd. Het muziekfestival nam nadien elk jaar geleidelijk toe in omvang, verhuisde vanuit het stadscentrum naar de terreinen aan de Bevegemse Vijvers en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste festivals in Vlaanderen.

Om dit 30-jarig bestaan van Rock Zottegem zeker niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, wordt voor de XL-jubileumeditie op 12, 13 en 14 juli een heel stevige line-up aangekondigd (* zie onderaan) maar wil de organisatie ook al eens komende zaterdag 13 april een extra verjaardagsfeestje bouwen. Trouwe festivalgangers kunnen dan, naast hun beste dansmoves, hun hart en herinneringen aan voorbije Rock Zottegem-edities ophalen vanaf 21u30 in de fuifzaal Bevegemse Vijvers. Franky De Smet-Van Damme, die met de metalband Channel Zero al verschillende keren op het Rock Zottegem-podium stond en ook peter van het festival is, komt op deze birthdayparty plaatjes draaien alsook Daddy Cool en Dirk Stoops. Toegangskaarten voor dit exclusieve verjaardagsfeest kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij de organisatie zelf, via www. rock-zottegem.be of aan de kassa.

(*) Lees ook i.v.m. de line-up van Rock Zottegem op 12, 13 en 14 juli:

Legendarische John Fogerty voor 30 jaar Rock Zottegem

Ook Daan, Prins S. en De Geit, Joost, Brihang en Bizkit Park op Rock Zottegem ‘24

Jubileumeditie Rock Zottegem: nog vijf ronkende namen