Openspelendag in Zottegem

De Openspelendag in Zottegem kent al een traditie van meer dan 20 jaar maar voor het derde jaar op rij gebeurt het nu op zondag 14 april dat voor dit kinderevenement de festivalweide aan de Bevegemse Vijvers omgetoverd wordt tot één groot buitenpretpark. Een hele namiddag, vanaf 13u30, zullen kinderen van 4 tot 15 jaar er naar hartenlust speelplezier kunnen beleven en genieten van allerlei attracties en animatie met voor elk wat wils: van rustiger over knotsgek tot avontuurlijker, aangepast aan de verschillende leeftijden. Nieuwe uitdagingen zijn de stormbaan/ballenbakrun, de knockout-race en de IPS battle bunker/arena. Ook adrenaline gegarandeerd in het schiethoekje, met de gelblasters en archery tag. In een rustiger zone kan men terecht op de zweefmolen, aan de boekencaravan, voor een knutselworkshop of dansinitiatie. Verder zijn er ook de klassieke springkastelen en trampolines, photobooth en schminkstand, volksspelen en octopus enz.

Naast rookvrij (al zal er een rookzone voorzien zijn) wil deze speelnamiddag ook een duurzaam evenement zijn. Daarom zullen alle medewerkers gebruikmaken van herbruikbare drinkflessen die ze kunnen bijvullen en meenemen aan hun attractie. Gevraagd wordt om ook voor de kinderen een herbruikbare drinkfles mee te brengen waarmee ze dan doorlopend gratis water kunnen afhalen aan de waterbar van Farys. Aan de toog en op het terras zullen de dranken in herbruikbare bekers geschonken worden. Verder zullen over het hele speelterrein meerdere afvaleilanden ingericht worden voor gescheiden afvalinzameling. Tot 17u15 zullen kinderen kunnen aanschuiven aan een attractie. Om 17u30 sluiten alle attracties en dan is iedereen welkom aan het podium voor een dansshow en kinderfuif op maat als afsluiter van deze Openspelendag. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, een ijsje inbegrepen. Wie de wachtrij aan de kassa wil vermijden, kan op voorhand via webshopzottegem.recreatex.be/ een toegangsticket kopen.